'Bu iki anne aynı gemide mi?'

'Bu iki anne aynı gemide mi?'
AKP’lilerin saldırısında ölen eşi ve iki oğlu için adalet mücadelesi veren Emine Şenyaşar’ın fotoğrafı ile Emine Erdoğan’ın fotoğrafı paylaşılarak ‘Bu iki anne aynı gemide mi?’ diye soruldu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 471’inci gününe girdi. Emine Şenyaşar sağlık sorunları nedeniyle nöbeti Suruç ilçesinde bulunan evlerinden sürdürürken, Ferit Şenyaşar Urfa Adliyesi önüne gelerek nöbeti binanın merdivenlerinde bugün de başlattı. Şenyaşar, adliyeye yolu düşen avukat ve yurttaşlara adalet mücadelesine dair bilgi aktardı.

 Aile sosyal medya hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Aynı gemideyiz" sözlerine atıfta bulunarak "4 yıldır Urfa'da bir anne adalet özlemiyle gece gündüz gözyaşı döküyor. Cumhurbaşkanın bu sözüne katılmamak elde değil; ‘Bir yerde adalete olan özlem çok fazla ifade ediliyorsa orada zulüm var demektir’. Aynı gemide yolculuk yapıyorsak, bu zulüm niye devam ediyor" mesajı paylaştı.

Şenyaşarlar, Emine Erdoğan ile adliye önünde nöbette olan Emine Şenyaşar'ın bir karede birleştirilmiş fotoğraflarını da paylaşarak ‘Bu iki anne aynı gemide mi?’ diye sordu.

 

Öne Çıkanlar