Bruce Willis 'Afazi' hastalığı nedeniyle oyunculuğa veda etti

Bruce Willis 'Afazi' hastalığı nedeniyle oyunculuğa veda etti
Beyindeki etkisi nedeniyle 'konuşma ve anlama sorununa' yol açan hastalığa yakalanan oyuncunun durumunu kızı Emma Heming Willis duyurdu.

Ünlü oyuncunun ailesi çarşamba günü bir açıklama yaparak, Bruce Willis'in bilişsel yeteneklerini etkileyen tıbbi bir durumdan muzdarip olduğunu ve oyunculuğa ara vereceğini söyledi.

Kızı Emma Heming Willis, Instagram hesabından yaptığı açıklamada "Die Hard-Zor Ölüm" filmleriyle ün kazanan oyuncunun sağlık durumu hakkında şu paylaşımda bulundu:

"Bruce'un muhteşem destekçilerine, bir aile olarak, sevgili Bruce'umuzun bazı sağlık sorunları yaşadığını ve hastalandığını paylaşmak istedik. Babama, kısa zaman önce bilişsel yeteneklerini etkileyen afazi teşhisi kondu. Bruce bunun bir sonucu olarak ve büyük bir dikkatle kendisi için çok şey ifade eden kariyerden uzaklaşıyor. Bu, ailemiz için gerçekten zorlu bir zaman ve devam eden sevginiz, şefkatiniz ve desteğiniz için çok minnettarız." 

Mayo Clinic'e göre afazi, "iletişim kurma yeteneğinizi engelleyen bir durum" ve felç, kafa travması, beyin tümörü veya bir hastalıktan kaynaklanabilir.

Instgram paylaşımın altındaki yazıda, "güçlü bir aile olarak bu süreçten geçtiğini ve hayranlarını da dahil etmek istediğini söyledi.çünkü onun sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, siz de onun için" yazıyordu.

Duyuruda sanatçının eski ve yeni eşi ile çocuklarının ismi de yer aldı: Demi Moore, kızları Rumer, Scout, Tallulah'ın Emma Mabel ve Evelyn.

AFAZİ (KONUŞMA, ANLAMA SORUNU) HASTALIĞI NEEDİR?

Afazi, beyindeki konuşma merkezlerinde meydana gelen bir hasar sonucunda konuşma, konuşulanı anlama, adlandırma, tekrarlama, okuma veya yazma gibi becerilerin kısmen ya da tamamen kaybıdır.

Beyin damar hastalıkları, beyin kanamaları, beyin tümörleri, kafa travması, enfeksiyon hastalıkları gibi nedenlerle oluşur.

Ayrıca bellek ve dikkat bozuklukları da eşlik edebilir. Afazi sonrası kişinin planlama, basit etkinlikleri yerine getirme, problem çözme ve karar verme becerileri de etkilenebilir.   

Afazisi olan kişi bir işe nereden ve nasıl başlayacağını belirlemekte, o işi yerine getirmek için gerekli basamakları oluşturmakta güçlük yaşayabilir.

Öne Çıkanlar