Bratt Pitt ilk sanat sergisinde heykel yeteneğini gösterdi

Bratt Pitt ilk sanat sergisinde heykel yeteneğini gösterdi
Brad Pitt, Finlandiya'nın en büyük üçüncü şehri Tampere’de Sara Hilden Sanat Müzesi’nde ilk kez eserlerini sergiledi. Sergide Avustralyalı müzisyen Nick Cave'in de seramik eserleri yer aldı.

ABD'li ünlü aktör Brad Pitt ilk kez kamusal alanda yaptığı heykelleri sergiledi. 

Finlandiya'nın Tampere şehrindeki Sara Hilden Sanat Müzesi’nde Pitt'in yanı sıra Britanyalı sanatçı Thomas Housego'nun işleri ve Avustralyalı müzisyen Nick Cave'in seramik eserleri de yer aldı.

58 yaşındaki Brad Pitt, 9 adet işinin yer aldığı sergiyi sosyal medya hesabından kendisi duyurdu.

Finlandiyalı basın kuruluşu Yle'ye serginin açılışında konuşan Pitt "Nick ve benim için bu yeni bir dünyaya ilk girişimiz. İyi hissetiriyor." dedi. 

The Guardian'da yer alan habere göre Pitt açılıştaki sözlerini "Bana göre bu özyansıtma. İlişkilerimde nelerde yanıldığım, nerede hata yaptığım ve nerelerde suça iştirak ettiğimle ilgili." diye sürdürdü.

Ünlü aktörün 2017 yılında Angelina Jolie ile boşanmalarının ardından seramiğe ve heykele merak sardığı, bazen günde 15 saate kadar süreyi bu işle uğraşarak geçirdiği belirtildi.

Sergide Avustralyalı müzisyen Nick Cave’in de ilk kez seramik eserleri sergilendi.

Müzik kariyerinden önce Melbourne'deki Caulfield Institute of Technology'de resim okuyan Cave'in sergide 17 adet seramik figürü yer aldı. 

Öne Çıkanlar