Borsa İstanbul eski Genel Müdürü İbrahim Turhan: Enflasyon herhalde korkup düşecek

Borsa İstanbul eski Genel Müdürü İbrahim Turhan: Enflasyon herhalde korkup düşecek
Turhan, 251 milyar TL vergi gelirinden vazgeçileceğini belirtti, 'Enflasyon da herhalde korkup düşecek. Beklentiler bu kadar bozulmuşken enflasyonun düşmesini bekliyorlar' dedi.

+GERÇEK - İktidarın, "enflasyonu yeneceğiz" açıklamasını ve Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde 40 çeşit üründe indirime gitmesini değerlendiren Borsa İstanbul eski Genel Müdürü İbrahim Turhan, hükümetin planının ne olduğunu ve planın başarılı olmayacağını değerlendirdi.

Hükümetin planına ek olarak 251 milyar TL vergi gelirinden feragat edeceğini belirten Turhan, "Enflasyon da herhalde korkup düşecek. Piyasa beklentileri bu kadar bozulmuşken eksi 15 reel faizle enflasyonun düşmesini bekliyorlar.

İktidarın 'Enflasyonu yeneceğiz' açıklamasını ve Tarım Kredi Kooperatifileri markerlerinde 40 çeşit üründe indirime gitmesini değerlendiren Borsa İstanbul eski Genel Müdürü İbrahim Turhan, hükümetin planında 251 milyarlık vergi gelirinden feragat edilmesinin de olduğunu söyledi.

Turhan sosyal medya hesabı Twitter'ın yaptığı paylaşımda hükümetin planının neden tutmayacağını neden sonuç ilişkisi ile anlattı.

EKSİ 15 REEL FAİZLE ENFLASYONUN DÜŞMESİNİ BEKLİYORLAR

Turhan, paylaşımında şu değerlendirmelere yer verdi:

"Hükümet 'enflasyonu yeneceğiz' diye açıklama yapmış. Nasıl mı? Tarım Kredi Kooperatifleri’nde 40 çeşit üründe indirime gidilecek. Zincir marketler de buna uymaları için zorlanacak. Bir de 251 milyar TL vergi gelirinden feragat edilecek. Enflasyon da -herhalde korkup- düşecek.

Piyasa beklentileri anketine göre 24 ay sonrası için TÜFE enflasyonu beklentisi yüzde 25. Merkez Bankası’nın kendi tahmin modeline göre 2023 yılı sonunda yüzde 20 (14,5–23,9 arasında). Yani; piyasa beklentileri bu kadar bozulmuşken eksi 15 reel faizle enflasyonun düşmesini bekliyorlar.

Böyle bir ortamda parasal genişlemeden bahsedip sonra kredi notunu ve CDS primini eleştiriyorlar. İleride 'algılama ve irade gücünden yoksunluk bahanesiyle ceza ehliyetlerinin bulunmadığı' şeklinde savunma yapabilmek için gerekçe oluşturmaya çalışıyorlar desem… yok, o da olmaz.

DÜŞÜRÜN FAİZLERİ, AÇIN TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ

Bu böyle olmaz… Hazır 18 Ağustos’ta PPK var. Merkez Bankası başkanı da faize kökten karşı. Düşürün faizleri, açın Türkiye’nin önünü.

Hazır ekonomi modelinize (TEM) örnek aldığınız Çin’de Merkez Bankası bugün sürpriz faiz indirimi yaptı. Siz eksik kalmayın. Final daha ışıltılı, daha renkli, daha gürültülü."

Öne Çıkanlar