Boris Johnson: Rusya'ya NATO'yla ilgili bazı güvenceler vermek istiyoruz

Boris Johnson: Rusya'ya NATO'yla ilgili bazı güvenceler vermek istiyoruz
İngiltere Başbakanı Johnson, "NATO'nun özünde bir savunma ittifakı olması nedeniyle Rusya'nın endişeleri temelsiz. Fakat bazı güvenceler vermek istiyoruz" mesajı verdi.

ABD ile Rusya arasındaki Ukrayna kriziyle ilgili diplomasi trafiğinin yoğunlaştığı sırada, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan yumuşama mesajı geldi.

Johnson'ın sözcüsü, Rusya'ya, NATO'nun rolü konusunda güvenceler vermek istediklerini söyledi. Johnson'ın sözcüsü "Rusya, olası NATO saldırganlığı konusundaki endişelerini dile getirdi, ancak NATO'nun özünde bir savunma ittifakı olmasından ötürü bu endişelerinin tümden temelsizliği konusunda net olduk" diyerek ekledi:

"Ancak bu cephede diplomatik güvence sağlamak için Rusya ile birlikte çalışmak istiyoruz. Başbakan ve diğer Batılı liderler, tüm Avrupa demokrasilerinin NATO'ya katılma hakkı olduğunu söylediğinden, buradaki mesele taviz vermek değil."

Rusya'nın talep ettiği güvenlik garantileri arasında NATO'nun Ukrayna'yı asla üye almaması da var. Bugün Downing Sokağı 10 Numara'dan bu açıklamanın gelmesinin öncesinde, Moskova ile Londra'nın Britanya Dışişleri Bakanı Liz Truss'un Moskova'ya ziyaret düzenlemesi üzerinde çalıştığı duyuruldu. 10 Şubat için planlanan ziyaretin amacı, 'Ukrayna çevresindeki durumu ve ilgili gerilimleri azaltmanın yollarını görüşmek' olarak açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar