Bolsonaro yapmadı çeteler yaptı: Favelalarda sokağa çıkmayı yasakladılar

Bolsonaro yapmadı çeteler yaptı: Favelalarda sokağa çıkmayı yasakladılar
Ülkede vaka sayısı 1924'e, ölü sayısı 34'e çıkarken, milyonlarca kişinin yaşadığı gecekondu mahallelerinde sokağa çıkma yasağını organize suç çeteleri ilan etti.

Rio de Janeiro şehrinin favelalarında dolaşan mesajlarda çetelerin yerel saatle 20.00'den itibaren dayattığı sokağa çıkma yasağına halktan uymaları talep ediliyor.

'SOKAKTA YAKALADAĞIMIZA SAYGIYI GÖSTERİRİZ'

Sputnik'te yer alan habere göre, tehditkar üslupla dile getirilen bu mesajlardan birinde "Rio das Pedras, Muzema ve Tijuquinha sakinlerinin dikkatine! Akşam 8'den sonra sokağa çıkma yasağını ihlal eden, bir dahaki sefere saygı göstermeyi öğrenecek" deniliyor.

Bir başkası "Halk için en iyisini istiyoruz. Hükümetin duruma el koyma kapasitesi yoksa, organize suç halleder" diye meydan okuyor.

BOLSONARO: ÇALIŞMAYA DEVAM

Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ABD Başkanı Donald Trump ve Britanya Başbakanı Boris Johnson gibi koronavirüsü ciddiye almayıp 'gribin hafifi' diye nitelerken, halkın evde kalması ve işyerlerinin kapanması yönünde çağrı yapmayı reddediyor. Sadece daha fazla fon kullanabilmek için Kongre'den acil durum ilanı talep etmiş olan Bolsonaro, yakın çevresinden birçok kişinin virüsüne yakalanmasına rağmen, kendi testinin negatif çıktığını söylüyor.

Brezilya'da özellikle uyuşturucu ticaretini ellerinde tutan organize suç örgütleri, favelalara ve hapishanelere hükmediyor.

HİJYEN VE SAĞLIK HİZMETİ YOK

Çete mesajlarında uyarılan Rio'nun üç büyük favelasında doğru düzgün temiz su-kanalizasyon şebekeleri bulunmamasından ötürü hijyenden eser olmadığı gibi hemen hiç sağlık hizmeti de verilmiyor.

Şehrin zengin semtlerine bakan tepelere kurulan favelalarda, Rio nüfusunun dörtte birine tekabül eden 1.5 milyon kişi yaşıyor.
Yurtdışından dönen zenginler getirdi

2002'de aynı isimli filme konu olan Tanrı Şehri isimli semtte cumartesi günü bir Covid-19 vakası teyit edildi.

Halk sağlığı araştırma merkezi Fiocruz'un uluslararası ilişkiler direktörü Paulo Buss, "İronik olan, uçakla zenginlerin getirdiği hastalığın yoksullar arasında patlama göstermesi" değerlendirmesini yaptı.

Öne Çıkanlar