Boğaziçili Erdoğan'a cevap verdi: Evet elektrik-elektronik bölümü öğrencisiyim ve atanarak gelmedim

Boğaziçili Erdoğan'a cevap verdi: Evet elektrik-elektronik bölümü öğrencisiyim ve atanarak gelmedim
AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı çıkan öğrencilerin gözaltına alınmasını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Siz öğrenci misiniz yoksa terörist misiniz?' diye sormuştu.

ARTI GERÇEK- AKP'den milletvekili aday adayı olduğu ve ilçe yöneticiliği yaptığı ortaya çıkan Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması üzerine öğrenci ve öğretim üyelerinin başlattığı protesto gösterilerinden sonra yüzlerce öğrenci gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınması kamuoyunda ve dış dünyada tepki ile karşılandı. Öğrencilerin gözaltına alınmasını savunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "Siz öğrenci misiniz terörist misiniz?" diye sordu.

Bu sorular üzerine Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bir video hazırlayarak sorulara tek tek cevap verdi. "Siz öğrenci misiniz" sorusuna bir öğrenci Boğaziçi Üniversitesi tarafından verilen öğrenci kimlik kartını göstererek şu cevabı veriyor: "Evet öğrenciyim. Boğaziçi Üniversitesi elektrik-elektronik bölümü öğrencisiyim ve bu bölüme atanarak değil yıllarca çalışarak girdim."

Öğrenci, "Siz talebe misiniz yoksa rektörün odasını işgale kalkışan terörist misiniz" sorusuna ise şu cevabı veriyor: "O gece gerçekten rektörlük binasını işgal mi ettik yoksa gece saat 9'a kadar aç bir şekilde Melih Bulu'nun tutuklanan arkadaşlarımız hakkında bir açıklama yapmasını mı bekledik, hep birlikte izleyip görelim" diyor ve ardından o gece yaşananlara dair görüntülerden bir kesit yayınlanıyor. Video kesitinde Melih Bulu'nun aşağı gelerek öğrencilere bir açıklama yapması talep ediliyor. Daha sonra sözü alan öğrenci ise "O gece polis saldırana kadar öğrenciler bu şekilde duruyordu. Daha sonra polis öğrencileri çembere alarak 51 kişiyi gözaltına aldı. Görüldüğü üzere eylemimiz barışçıl ve terörist değiliz" diyor.

Söz konusu öğrenci "milli" olmadıkları suçlaması karşısında ise suçlamalar devam ettiği takdirde yurt dışına gitmek zorunda kalabileceklerini, rektör Bulu'nun görevden istifa etmesini ve gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep ediyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar