Boğaziçi öğrencileri: Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz

Boğaziçi öğrencileri: Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz
Savcılığa sevk edilen 3 öğrenci 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmekten ve eğitim hakkının engellenmesiyle suçlanıyor.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Boğaziçi Üniversitesi kampüs içerisinde özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğrayan ve polisin darp ederek gözaltına aldığı öğrencilerinin 42'si serbest bırakılırken 3'ü bugün savcılığa çıkarılacak.

Gençlik örgütleri, Çağlayan Adliyesi önünde gözaltında bulunan arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle "Arkadaşlarımızı alacağız Naci seni de göndereceğiz" diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Kaldıraç Üniversite, Yeni Demokrat Gençlik, Anarşist Gençlik, Öğrenci Kolektifleri, SGDF'den oluşan gençlik örgütlerinin ortak açıklamasını Ekinsu Gündoğan okudu. 

Gündoğan, "10 aydır kayyum rektör Bulu’ya karşı geliştirdiğimiz direnişimiz yayılarak devam ediyor. Bu süreçte birçok ilde, birçok üniversitede direnişi büyütmek adına sokak sokak, kampüs kampüs sesimizi yükselttik, gençliğe yönelik tüm saldırıların karşısında dayanışmayı, direnişi örgütledik.

'ÇADIR KURULMASINI BİLE TEHDİT OLARAK GÖRÜYORLAR'

Bunlardan biri de Boğaziçi Direnişi’nin başından beri tüm saldırılara, tacizlere rağmen her gün Kayyumluk önünde kurulan direniş çadırımızdı. Bir çadır kurulmasını dahi kendi iktidarı için tehdit olarak görmeye devam ediyorlar, dillerinden Gezi Direnişi’ni düşürmeyenler, direniş çadırlarında büyüyen işçi eylemleri korkularını büyütüyor dün Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan saldırının nedeni gençliğin bir araya geleceği direnişi ve mücadeleyi büyütebilecegi her mekanı hedefine almaktır. Buradan sesleniyoruz; bizim olanı savunmayı, çadırımızı kurmaya devam edeceğiz. 

'GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN GÖZALTINDA TUTULDULAR'

"Sekiz aydır her gün kayyumluk önünde çadır açan arkadaşlarımız dünde çadırlarını açmak için okullarındaydı. Anlaşılan Kayyum rektör Naci İnci arabasının üzerine çıkan öğrencilerin öfkesinden korkmuş olacak ki okula polis sokmuş ve çadırın kaldırılması hakkında emir vermiştir. Beş saat boyunca kayyumluğun önünde süren direnişimiz sonucunda okulun içerisindeki polislerin saldırısıyla 45 arkadaşımız gözaltına alındı. Dün gözaltındaki arkadaşlarımızdan 42’si bırakılırken, hiç bir gerekçe gösterilmeden 3 arkadaşımız gece boyunca gözaltında tutuldu. Direnişin başından beri iktidarın saldırıları sürüyor. Bizim mücadelemiz büyüdükçe onların da korkusu ve saldırısı artıyor. Ancak bu baskılar bizleri bu zamana kadar direnişten vazgeçiremediği gibi bugün de geçiremeyecek. Bugün yine burada Çağlayan Adliyesi önünde üç arkadaşımızı almak için toplandık. Arkadaşlarımızı alacağız, Naci seni de göndereceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar