BM'den Karabağ’a AGİT gözlemcilerini gönderme teklifi

BM'den Karabağ’a AGİT gözlemcilerini gönderme teklifi
Türkiye’nin Dağlık Karabağ krizine askeri müdahalede bulunduğu yönündeki iddiaları değerlendiren Dujarric, 'Bunun doğruluğuna ilişkin bir bilgimiz yok' dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Azerbaycan ve Ermenistan’a Karabağ’daki çatışmaya son verme çağrısını yenileyerek çatışma bölgesine Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerini göndermeyi teklif etti.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, bugünkü basın toplantısında, "BM Genel Sekreteri az önce Azerbaycan Devlet Başkanı ile görüştü, yakında Ermenistan Başbakanı ile görüşecek. Telefon görüşmesi sırasında, Azerbaycan Devlet Başkanı ile görüşmede yer alan, özellikle derhal çatışmaya son verilmesi, derhal ve önkoşulsuz olarak Minsk Grubu eş başkanları nezdindeki görüşmelerin başlatılması ve ayrıca derhal bölgeye AGİT gözlemlecilerinin gönderilmesi gerektiği yönündeki fikri dile getirecek" ifadesini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN MÜDAHALE ETTİĞİNİ DOĞRULAYAMAYIZ’

Türkiye’nin Dağlık Karabağ krizine askeri müdahalede bulunduğu yönündeki iddiaları değerlendiren Dujarric, "Bu ve birçok diğer iddiaların doğruluğuna ilişkin bir bilgimiz yok. Bunu kontrol edecek araçlarımız yok" diye konuştu.

Dujarric, "Önemli adımlardan biri, AGİT gözlemcilerini karaya geri getirmek" diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar