‘Biz Kürtler, 31 Mart’ta ne yaptıysak 23 Haziran’da da aynısını yapacağız’

‘Biz Kürtler, 31 Mart’ta ne yaptıysak 23 Haziran’da da aynısını yapacağız’
Yöre dernekleri adına konuşan Süpürgeci, 23 Haziran seçimine ilişkin kararlarını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Van yöre dernekleri ile bir araya geldi. Etkinliğe Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı ve sanatçı Tuncer Özalp katıldı.

Gecede sahne alan sanatçı Tuncer Özalp’ın şarkılarını seslendirmesinin ardından Van Yöre Dernekleri adına Burhan Süpürgeci konuşma yaptı.

‘23 HAZİRAN'DA AYNISINI YAPACAĞIZ'

23 Haziran seçimlerine ilişkin konuşan Süpürgeci, "Bizim kökenimiz bellidir, ırkımız bellidir, coğrafyamız bellidir biz Kürdüz Kürt. İstanbul seçimlerine çok kısa bir zaman kaldı. Biz Kürtler olarak 31 Mart’ta ne yaptıysak, 23 Haziran’da aynısını yapacağız" diye konuştu

‘YAHU BAHÇELİ SEN KİMİ KANDIRIYORSUN?’

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı ise, yaptığı konuşmasında önceki dönem Belediye Eş Başkanı olan tutuklu Bekir Kaya'nın belediyecilik pratiğinin bir örnek olduğunu söyledi.  

Avcı, "Bekir Başkan'ın dönemiyle kayyum dönemi uygulanan hizmetler ortadadır ve kayyumun bıraktığı borçlarda ortadadır. Şimdi kalkmış bize belediyecilikten bahsetmesinler. Bir de şimdi düzenledikleri mitinglerde Kürtleri kandırmaya kalkıyor, artık Kürtler bu sözlere kanmayacaklar. Bahçeli çıkmış ‘benim canım Kürt kardeşlerim’ diyor, yahu Bahçeli sen kimi kandırıyorsun?" diye konuştu.

‘İSTANBUL SEÇİMİNDE BUNLARA ‘YETER ARTIK’ DİYECEĞİZ’

"İstanbul seçiminin bugün Türkiye seçimi haline geldiğini" söyleyen Avcı, "Türkiye buraya kilitlenmiş durumda ve biz de buraya odaklamış durumdayız. 23 Haziran İstanbul seçiminde şu tekçi faşist iktidara ‘yeter artık, edi bese’ diyeceğiz. Bizler mecburuz bunları göndermeye hepimiz, bunun için çaba harcamalıyız. Demokrasi için, mücadele edeceğiz. HDP milyonların umududur, umut olmaya devam edeceğiz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütünlüğüyle zerre sıkıntımız yok, ortak demokratik vatanda birlikte yaşamak istiyoruz. Ortak ve özgür yaşama hakkına herkes sahiptir" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar