'Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik' diyen Ethem Sancak'ın AKP'den kesin ihracı isteniyor

'Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik' diyen Ethem Sancak'ın AKP'den kesin ihracı isteniyor
AKP eski MKYK üyesi ve iş insanı Ethem Sancak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

AKP eski Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve iş insanı Ethem Sancak, AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Sancak, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO’ konferansına katılmış ve burada kullandığı sözlerle gündem olmuştu. 

Sancak, "Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. Van minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" demişti.

"Aslında Türkiye NATO ve Batı ile sürekli savaş halinde" ifadelerini kullanan Sancak, "Şimdi NATO’ya girdik ve 70 yıldır NATO’nun bekçisiyiz. NATO’nun bütün 70 yılı boyunca bu ülkeye verdiği tek bir katkı var mı? Tabanca yapmamıza izin vermediler. NATO bizim içimizde geçmişte kalan bir kanserdir. Türkiye kanserini yenmek istiyorsa kanserini yenmelidir" diyen Sancak, "Geç bile kaldık. Biz çıkmasak da zaten onlar bizi atacak. Şu anda bize ambargo uyguluyorlar. Kendi savunma sanayimizi kendimiz yapmak istediğimiz için... Ben BMC’de Altay tanklarını yapmaya çalıştım. Her şey hazır. Motor yok. Motoru Almanlar verecekler ama Almanlar bunların korkusundan motoru vermiyorlar. NATO bu prangayı kırmamak için oluşturulmuş bir şeytani örgüttür" diye belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar