Tutuklu kaymakam hukuk müşaviri olarak atandı

Tutuklu kaymakam hukuk müşaviri olarak atandı
Bismil’de alkollü kullandığı resmi araçla bir çocuğu ezerek, ölümüne sebep olan ve ardından tutuklanan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, Çorum Valiliği Hukuk Müşaviri olarak atandı.

Alkollü araç kullanırken 13 yaşındaki Muhammet Çelik'e çarpıp ölümüne neden olan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, tutukluluğu devam ederken başka bir göreve atandı. Sinanoğlu, Erdoğan tarafından Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliği'ne atandı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi’nde dikkati çeken bir atama yer aldı. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde alkollü olarak kullandığı resmi araçla 13 yaşındaki Muhammet Çelik’e çarpıp ölümüne neden olan ve tutuklanan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliği'ne atandı. Gercüş'e ise  Ağrı’nın Tutak ilçe Kaymakamı Enis Aslantatar atandı.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz 2022’De Bismil ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi Özgürlük Bulvarı ile Bismil-Batman Karayolu’nun kesiştiği yolda Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu’nun kullandığı resmi araç, yolun karşısına geçmeye çalışan Muhammet Çelik’e çarpmıştı. Kaymakam Sinanoğlu’nun alkollü olduğu ortaya çıkan kazada, 13 yaşındaki Muhammet Çelik hayatını kaybetmiş, gözaltına alınan Sinanoğlu serbest bırakılmıştı. Ancak daha sonra Çelik ailesinin avukatlarının yaptığı itiraz üzerine alkollü olduğu tespit edilen Sinanoğlu tutuklanarak, cezaevine konulmuştu.

Öne Çıkanlar