Birecik polisinden HDP'li Eş Başkan Karadağ'a: Sana nefes aldırmam

Birecik polisinden HDP'li Eş Başkan Karadağ'a: Sana nefes aldırmam
HDP'li Ömer Karadağ, polislerin ajanlık teklifi ve tehditlerine karşı avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Polisler ajanlık dayattırdıkları HDP Birecik İlçe Eş Başkanı Ömer Karadağ’ı "Sana nefes aldırtmayacağız, biz olmadan rahat hareket edemezsin" diyerek tehdit etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Birecik İlçe Örgütü 2 yıldır polisin özel baskısı altında. İlçe binasına giren partililerin fotoğrafını çeken polisler, ziyaretçileri ise Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçiriyor. İlçe yöneticilerinin ziyaret ettiği esnaflar dahi baskı kuran polisler, son olarak İlçe Eş Başkanı Ömer Karadağ’ı nefessiz bırakmakla tehdit etti.

İlçede bulunan diğer siyasi partilerden farklı bir baskıyla karşı karşıya olduklarını belirten Karadağ, göreve başladığı 2 yıldan bu yana baskıların arttığını söyledi. İlçe binasının kapısını her açtığında polisler tarafından fotoğrafının çekildiğini anlatan Karadağ, binasından çıktıklarında ise GBT’ye tabi tutulduklarını söyledi. Kendilerine yönelik özel uygulamaya tepki gösteren Karadağ, "Fotoğrafım çekildi, tepki gösterdim. ‘Ben ilçe Eş Başkanıyım beni tanıyorsunuz, fotoğrafımı çekerek beni kime öldüreceksiniz?’ diye sordum. Polisler ilçe binasının içine kadar gelerek beni tehdit etti. Gelen polisler ‘Buraya kim geliyor, gidiyor ne yapıyorsunuz hepsini bize bildireceksin’ diyerek ajanlık dayatmasında bulundu. Buna karşı çıktığımda ‘sana nefes aldırtmayacağız, biz olmadan rahat hareket edemezsin’ tehdidinde bulundular" diye konuştu. 

Polis baskısından partiye gelen ya da gelmek isteyen partililerin de bu uygulamalardan etkilendiğini dile getiren Karadağ, parti yöneticilerinin ziyaretlerinde "Araba ile geliyorlarsa arabalarının içi aranıyor ve GBT yapılıyor" dedi. Karadağ, geçen hafta bir esnaf arkadaşını ziyaret ettikten sonra polislerin esnafın yanına gittiğini,  "Bu buraya niye geliyor?" diyerek esnafa baskı uyguladığını kaydetti.

HALKI PARTİSİNDEN UZAK TUTMAK

Söz konusu uygulamaların "Halkı partisinden uzak tutmak" amacı taşıdığını ifade eden Karadağ, "Bu dayatmalardan asla korkmadığımızı belirtmek isterim. Baskı politikaları uzun yıllardır sürüyor. Kürt halkı da bu baskılar ile mücadele ederek siyaset yapıyor. Hiçbir baskı karşısında geri adım atmayan Kürt halkı bundan sonrada geri adım atmayacaktır. Çünkü gücünü haklılığından alıyor. Bu nedenle bizim mücadelemiz asla taviz verilecek bir mücadele değildir. Üzerimizdeki baskıların binde biri başka parti üzerinde olsaydı bu ülkede siyaset yapamazlardı. Baskılara rağmen HDP, Türkiye’nin gündemini belirleyen önemli bir yerde" diye belirtti. 

GÜNDEM DEĞİŞTİRME ARAYIŞI

Bu tür uygulamalarla HDP’li siyasetçilerin hedef gösterildiğine vurgu yapan Karadağ, "Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, iktidarın küçük ortağı MHP gibi kesimler, partimizi hedef göstererek kriminalize etmeye çalışıyor. Bunun bir sonucu olarak HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik yapılan saldırıda Deniz Poyraz katledildi. Bu saldırıdan önce de birçok yerde bombalı saldırı dahil olmak üzere, birçok faşist saldırı yapıldı. Ancak, HDP her geçen gün biraz daha büyüdü. HDP halkların partisidir, bize geri adım attıramayacaklarını iyi bilmeleri lazım" diye konuştu. 

HDP’ye yönelik baskıların son günlerde artmasını iktidarın "Gündem değiştirme arayışı" olarak yorumlayan Karadağ, bu baskılara Seyit Rıza’nın "Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu ama bende sizin önünüzde diz çökmedim, buda size dert olsun" sözleri ile karşılık verdi.

DENİZ POYRAZ’IN MİRASÇILARI

Gündem değiştirmeye yönelik arayışların artık işe yaramadığına dikkati çeken Karadağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Deniz Poyraz’ın mirasçıları olarak ona söz veriyoruz ki mücadelesini büyüteceğiz. Her ne olursa olsun hiçbir şekilde mücadelenizden geri adım atmayacağız.  Urfa her zaman diğer 80 ilden farklı politikaların uygulandığı bir kent olmuştur. Urfa Valisi devletin Valisinden çok AKP Valisi gibi davranıyor. Demokratik hakkımız olan eylem etkinlik hakkı engelleniyor. Urfa halkı bütün baskılara rağmen asla biat etmeyecek ve geri adım atmayacak. Ajanlaştırma ve tehdit ile karşı karşıya kalan kim olursa olsun korkmasın."  (MA)
 

Öne Çıkanlar