Diyarbakır, Van ve Kızıltepe'de ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

Diyarbakır, Van ve Kızıltepe'de ev baskınları: Çok sayıda gözaltı
Diyarbakır, Van ve Kızıltepe'de yapılan ev baskınlarında, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Van’da yapılan ev baskınında, yüzde 90 engelli Mehmet Şerif Demirağaç gözaltına alındı.

Fotoğraf:MA


Mardin’in Kızıltepe ilçesi, Diyarbakır ve Van’da aralarında Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad- TJA) aktivistleri, HDP Gençlik Meclisi üyelerinin bulunduğu birçok kişinin evine sabah saatlerinde baskın düzenlendi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde sabah saatlerinde Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad- TJA) aktivisti Hacire Tanırgan’ın evine polisler tarafından baskın yapıldı. Baskın sırasında evin kapısı kırılırken, Tanırgan’ın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Tanırgan'ın Diyarbakır'a götürüleceği belirtildi.

 VAN’DA 4 GENÇ GÖZALTINA ALINDI

 Van’da polis, sabah saatlerinde birçok adrese baskın yaptı. Evlerde yapılan aramanın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi üyeleri Arjin Tuncer, Ferhat Azan, Rojin Varhan ve yüzde 90 fiziki engelli Mehmet Şerif Demirağaç gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 DİYARBAKIR

 Diyarbakır'da da çok sayıda eve polislerce baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda HDP Gençlik Meclisi üyeleri Diyar Sincar ve Nurullah Özgün ile Şehmus Doku ve Mazlum Kardaş gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 4 kişi, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.(MA)

Öne Çıkanlar