Bir usta daha gitti

Bir usta daha gitti
Bülent Kayabaş, bir süredir tedavi gördüğü kansere yenildi.


HABER MERKEZİ- Türk sinemasının usta oyuncularından Bülent Kayabaş, bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Son olarak Sermiyan Midyat'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği 'Bir Baba Hindu' filmi ile izleyici karşısına çıkan Kayabaş, 72 yaşındaydı.

Bülent Kayabaş kimdir?

1945 Eskişehir doğumlu olan Bülent Kayabaş, 1961 yılında Eskişehir Belediye Tiyatrosu’nda profesyonel oyuncu olarak yer aldı.

1970 yapımı 'Kara Leke' ile beyazperdeye adım atan Bülent Kayabaş, birbirinden usta isimlerin yer aldığı onlarca filmde rol aldı.

Bülent Kayabaş, dizilerin de aranan isimlerindendi.  

1961 yılında Eskişehir Belediye Tiyatrosu’nda profesyonel tiyatro oyuncusu olarak sanat yaşamına başlayan Kayabaş, birçok tiyatro oyununda oynadı, televizyon dizileri ve sinema filmlerinde rol aldı.

Aralarında 14 yıl süren Winnie The Pooh'nun olduğu seslendirmeler yaptı.

Bülent Kayabaş'ın 150'ye yakın film ve dizide rol aldığı filmlerden bazıları ise şunlar:

Vesaire Vesaire, Limon Ağacı, Yalan Dünya,Mürüvvetsiz Mürüvvet,Halk Düşmanı, Balans ve Manevra, Hababam Sınıfı: Merhaba, Hicran Sokağı, Yaralı Kurt, Tersine Dünya, Çiçek Taksi, Zübük, Son Urfalı, Faize Hücum, Devlet Kuşu, Bereketli Topraklar Üzerinde, Dokunma Yanarsın, Sımsıcak, Ayrı Dünyalar, Bırakın Yaşayalım ve Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz.

2000 yılında yapımcılığını ve yönetmenliğini Derviş Zaim’in üstlendiği "Filler ve Çimen" filminde Ali Sürmeli, Sanem Çelik,Bülent Kayabaş, Haluk Bilginer ve Uğur Polat ile beraber oynadı.

Bülent Kayabaş, 2010 yılında ise Haldun Dormen’in, Cevat Fehmi Başkut’un ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı romanından müzikal olarak oyunlaştırdığı ‘Bir Kış Masalı’ adlı rol aldı.

Kayabaş'ın 2010 yılında Cevat Fehmi Başkut’un ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı oyunundaki rolü için ‘İsmail Dümbüllü’ ödülü, 1981 yılında ise, "Avni Dilligil" En İyi Oyuncu ödülü bulunuyordu.

Öne Çıkanlar