Bir Türk yetkili, Erdoğan'ın Soçi'de gündeme getireceği konuları açıkladı

Bir Türk yetkili, Erdoğan'ın Soçi'de gündeme getireceği konuları açıkladı
Gözler, Erdoğan ve Putin arasında Soçi'de gerçekleşecek görüşmeye çevrildi. Bir Türk yetkili görüşmenin içeriğine dair bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Eylül'de Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştireceği görüşmeyle ilgili üst düzey bir Türk yetkili, Bloomberg'e açıklamalarda bulundu.

Yetkilinin verdiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Tel Rıfat ve Münbiç’teki YPG varlığına Astana anlaşmalarına uygun şekilde son verilmesine dikkat çekecek.

Rusya ile Ekim 2019’da imzalanan Soçi mutabakatı, YPG’nin Fırat’ın 30 kilometre güneyine çekilmesini öngörüyordu.

ERDOĞAN'IN TALEPLERİ

Gelinen noktanın Türkiye'nin beklentilerini karşılamadığını ifade eden Türk yetkili, Erdoğan'ın mutabakatın bu maddesinin bir an önce uygulanması gerektiğini mevkidaşına ileteceğini kaydetti.

Türk yetkili, Rusya'nın kontrol ettiği bölgelerden son dönemde Türkiye'ye yönelik saldırıların gerçekleştiğini kaydederek şu bilgileri verdi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin bu konudaki rahatsızlığını da iletecek ve bunun engellenmesini isteyecek. IŞİD'le mücadele konusunda ortak hareket edilmesinin önemine işaret edecek olan Erdoğan son olarak Suriyeli mülteciler sorunu ile ilgili atılan ve atılması gereken adımları da Putin’le masaya yatıracak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar