'Bir şey yapmaz' denilen erkeğin yaraladığı kadın öldü

'Bir şey yapmaz' denilen erkeğin yaraladığı kadın öldü
Şahinbey'de Ümit Dur tarafından saldırıya uğrayan ve 13 gün yoğun bakımda kalan Hamide Şeyh Müslim, yaşam mücadelesini kaybetti.

Kobanê'den IŞİD’in saldırıları nedeniyle 8 yıl önce Antep’e yerleşen Hamide Şeyh Müslim, 2 yıl önce Ümit Dur ile imam nikahıyla evlendi. Bir süre sonra sistematik şiddet gören Hamide Şeyh Müslim, Dur’dan 2021 yılında ayrılma kararı aldı. Müslim, daha sonra aynı mahallede yaşayan ailesinin yanına yerleşti. Dur, bunun üzerine 1 yaşında olan bebeklerini Hamide Şeyh Müslim’den alarak şehir dışında yaşayan ailesinin yanına gönderdi.

AYRILDIKTAN SONRA YERLEŞTİĞİ EVİ SİLAHLA BASTI

Ayrılık kararının ardından Dur, birçok kez Hamide Şeyh Müslim’in kaldığı evin önüne gelerek kendisini tehdit etti. Bunun üzerine Hamide Şeyh Müslim, 4 ay önce Dur hakkında, 3 aylık uzaklaştırma kararı aldırdı. Uzaklaştırma kararının süresinin dolması üzerine Dur, 22 Temmuz’da kardeşinin de içinde yer aldığı 3 kişi ile birlikte Hamide Şeyh Müslim’in kaldığı evi silahla bastı. Dur ve yanındakiler, Hamide Şeyh Müslim’in bedensel engelli kardeşi Cemil Şeyh Müslim’i (23) katlederken, annesi Zehra Faraç (65) ve Hamide Şeyh Müslim’i de ağır yaraladı.

Ayağından yaralanan Zehra Faraç, kaldırıldığı hastanede tedavi edildikten sonra taburcu oldu. Ağır yaralanan Hamide Şeyh Müslim ise, saldırının gerçekleştiği 22 Temmuz tarihinden bu yana 25 Aralık Devlet Hastanesi yoğun bakımda tedavi görüyordu. Sabah saatlerinde yaşamını yitiren Hamide Şeyh Müslim, öğleden sonra Antep merkezde bulunan Yeşilkent Mezarlığı’nda toprağa verilecek.  

AĞABEYİ: POLİSLER 'BİR ŞEY YAPMAZ' DEMİŞTİ

Saldırı sonrası konuşan Hamide Şeyh Müslim’in ağabeyi Yusuf Şeyh Müslim, Dur’un birçok kez evlerinin önüne silahla gelerek kendilerini tehdit ettiğini, şikayet ettikleri polislerin ise "Merak etmeyin bu böyle konuşuyor ama bir şey yapmaz" dediğini aktarmıştı.

Ümit Dur

Saldırı sonrası polisler aileye saldırıyı gerçekleştiren aralarında Dur ve kardeşinin de olduğu 3 kişinin gözaltına alındığını, Dur’un çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bilgisini vermişti. (MA)

Öne Çıkanlar