'Bir Kürt köylüsüne defalarca 'biz insanız' dedirten iktidarınıza yazıklar olsun'

'Bir Kürt köylüsüne defalarca 'biz insanız' dedirten iktidarınıza yazıklar olsun'
Meclis Genel Kurulu'nda konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, helikopterden atılan Servet Turgut'un taziyesinde kardeşi Naif Turgut kendisine söylediklerini aktardı.

Yıllardır insan hakları savunuculuğu yaptığını ancak bu dönem kadar insan hakları ihlalleri olan bir dönem görmediğini ifade eden HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Cezaevlerini yakından araştırıyorum, sağlık hakkı alanında çok yoğun ihlaller var, insanlar ölüyor, vakalar var" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Gergerlioğlu, gözaltına alındıktan sonra helikopterden atılan ve hayatını kaybeden Servet Turgut'un Van'da taziyesine gittiğini söyledi. Taziye sırasında yaşadıklarını anlatan Gergerlioğlu, "Turgut'un taziyesini polis bastı. 61 yaşındakl kardeşi Naif Turgut ile konuştum, bana defalarca şunu dedi: 'Ömer bey biz insanız, insan. Biz insanız, insan...' Bir Kürt köylülerine defalarca 'biz insanız' dedirten iktidarınıza, cumhur ittifakına, devlet anlayışına yazıklar olsun". diye konuştu. Bu sözler üzerine Gergerlioğlu'na AKP sıralarından "Sana yazıklar olsun" diye karşılık verildi.

HAK İHLALİ VAKALARININ FOTOĞRAFLARINI GÖSTERDİ

Gümüşhane Cezaevi'nde tek başına tutulduğu hücrede plastik sandalyede hayatını kaybeden Mustafa Kabakçıoğlu'nun fotoğrafını gösteren Gergerlioğlu, "Alın size bir örnek, Covid olmadığı halde çoklu koğuşundan alınıp, tekli koğuşa konulan ve hayatının son dokuz gününde üç defa acillik olmasına rağmen hastaneye götürülmeyen ve bakımsız, rutubetli, pis hücrede tek başına ölen bir hasta" diye konuştu. 

Kabakçıoğlu'nun dosyasındaki günlükleri okuduğunu söyleyen Gergerlioğlu, "Günlüklerinde diyor ki, 'Yaşadıklarım bana ders, size de dert olsun. O denli ihlaller gördüm ki kimseye hakkımı helal etmiyorum' Öte dünyadan gelen bir ses bu unutmayın" ifadesini kullandı. 

İstanbul’da kaçırıldığı belirtilen ve ailesinin yaklaşık bir haftadır haber alamadığı Bahtiyar Fırat'ı da hatırlatan Gergerlioğlu, "Bu ülke Haydutistan'a dönmüş diyerek, "İstanbul Havalimanı'ından İran'a giden bir kişiyi polis alıkoyuyor ve sonra trafikte takip ediyor. Eşine diyor 'Beni takip ediyorlar, eğer ulaşamazsan savcılığa koş' bir haftadır kimse bilgi vermiyor, haber yok" diye konuştu.

    

Kırıkkale F Tipi Ccezaevi'nde gardiyanların darp etmesi sonucu hayatını kaybeden 27 yaşındaki Sekan Tumay'ın da vücudundaki darp izlerini gösteren fotoğrafları ile annesinin mezarı başındaki görüntüsünü Genel Kurul'a gösteren Gergerlioğlu, "Her tarafı darp dolu, yazıklar olsun" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar