Bir kadın daha: 'Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum' diyor

Bir kadın daha: 'Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum' diyor
Şiddet gördüğü eşinden boşanmak isteyen kadın eşi tarafından öldürülme tehdidi aldığını söylüyor.

Antep'te şiddetli geçimsizlik ve çocuklarına cinsel içerikli hareketlerde bulunduğu için 4 yıllık eşi Y.B.'den boşanma kararı alan E.B., eşi tarafından ölüm tehdidi aldığını ifade etti. 1 buçuk yıl önce boşanmak için mahkemeye başvuran E.B., eşine takılan elektronik kelepçe sayesinde yaklaşamadığını fakat  tehditlerine maruz kaldığını belirtti. E.B.  Emine Bulut gibi öldürülmek istemediğini belirtiyor.

Eşinin sistematik saldırısna uğrayan E.B. "Ben 4 yıl önce bu şahısla tanıştım, artık ona eşim diyemiyorum. Şiddetine çok maruz kaldım. İlk eşimden olan çocuklarıma uygunsuz hareketlerde bulununca boşanmak istedim. Boşanmayı kendisi kabul etmediği için bana hala şiddet uygulamaktadır. Darp raporlarım var 2 tane. Ben ölmek istemiyorum bir Emine Bulut gibi. Arkadaşlarıyla bana tehdit mesajı gönderiyor" dedi.

KELEPÇE ÇIKAR ÇIKMAZ ÖLÜM TEHDİDİ

E.B., elektronik kelepçe cezasının 25 Ocak'ta biteceğini ve bu uygulamanın uzatılmasını isteyerek, "Ayağındaki kelepçe çıktıktan sonra o gün beni öldüreceğini söylüyormuş. Şu an elektronik kelepçe olduğu için bana 1 kilometre yaklaşamıyor ama nereye kadar? Bu koruma kararı 25 Ocak'ta bitiyor. Devletin beni korumasını istiyorum. Kızımın da geleceğini karartacağını söylüyorlar. Gerekli cezanın bu şahsa verilmesini istiyorum. Elektronik kelepçe sayesinde dışarıya çıkabiliyorum. 7 gün 24 saat hem ben hem o izleniyor. Boşanma davası devam ediyor. Ölümle tehdit ediliyorum. Kendisi boşanmaya da gelmiyor. Ben uzaklaştırma kararını 1 buçuk yıl önce aldım. Bir Emine Bulut da ben olmak istemiyorum. Ben ölürsem benim çocuklarıma kim bakacak" şeklinde konuştu.

E.B.'nin avukatı Bilgehan Sayın da Y.B.'nin eşine yaptığı eylemlerden dolayı tutuklama kararının verilmesini talep ettiklerini ifade etti. Sayın, "Müvekkilimin çocuklarına karşı yaptığı uygunsuz hareketlerden dolayı şahıs tutuklandı. Bunun üzerine müvekkilim sanığın yakınları tarafından tehdit edilince şikayetini geri çekti ve sanık tahliye edildi. Sanık tahliye olmasının verdiği cesaretle o tarihten itibaren müvekkilimi sistematik olarak, her gün yaşadığı yere gelmek suretiyle hakaretler, tehditlerle delil karartma çalışmalarına girmiştir. Sanık müvekkilimi öldürmekle tehditte bulununca çok doğru bir şekilde uygulamaya geçirilen, elektronik kelepçeyle uzaklaştırma kararı verilen ve Ailenin Korunması Kanunu kapsamında kalan suçu işlediği ileri sürülen kişiye yönelik elektronik kelepçe uygulaması yapıldıBundan dolayı sanık müvekkilimin yanına yaklaşamadı. Bu karar 25'inde bitecek. İnşallah bu kararın uzatılmasını bekliyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar