Binali Yıldırım 'Herkes uçağa binecek' demişti: İşte Rize-Artvin uçak bileti fiyatı

Binali Yıldırım 'Herkes uçağa binecek' demişti: İşte Rize-Artvin uçak bileti fiyatı
Rize-Artvin Havalimanı açılışında konuşan Yıldırım, 'Herkes uçağa binecek ve havayolu halkın yolu olacak' ifadelerini kullandı. İstanbul'dan Rize'ye gidiş dönüş bileti 1327 TL 98 kuruş.

İhale ve yapım süreci tartışma yaratan Rize-Artvin Havalimanı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla açıldı. Açılışa ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve bakanlar da katıldı.

Açılışta konuşan Binali Yıldırım'ın sözleri dikkat çekti. Yıldırım konuşmasında, "2002 yılında bu yola çıktığımızda, Sayın Cumhurbaşkanımız, liderimiz dedi ki 'Binali Bey, havayolunu, halkın yolu yapacağız.' 'Baş üstüne' dedik, yola koyulduk. Havayolu adeta imtiyazlıların yoluydu, havayolunda seyahat edenler uçakta karşılaşanlar birbirlerini tanıyordu. Hep aynı yüzler, hep aynı yolcular... Bu iş böyle gitmez, herkes uçağa binecek ve havayolu halkın yolu olacak! Oldu mu? Hayırlı uğurlu olsun... Siz arkamızda olduğunuz sürece durmak yok!" ifadelerini kullandı.

DİSK-AR'ın Aralık ayında yayımladığı "Asgari Ücret Gerçeği Raporu 2022"na göre; Türkiye hızla bir asgari ücretliler ülkesine dönüştüğü kaydedilmişti. Asgari ücretin 4 bin 253 lira 40 kuruş olduğu ülkede, Yıldırım'ın konuşmasını yaptığı sırada, bilet fiyatları merak uyandırdı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İstanbul'dan İzmir'e gidiş dönüş için ekonomi sınıfından bir uçak biletinin toplam 1361 TL 68 kuruş olduğu görüldü. İstanbul'dan Rize'ye gidiş dönüş bileti ise 1327 TL 98 kuruş.

Bilet fiyatları şöyle:

Öne Çıkanlar