Bilim Kurulu toplanıyor: 'En önemli toplantı olacak'

Bilim Kurulu toplanıyor: 'En önemli toplantı olacak'
Vaka sayıları ve yoğun bakım hasta sayılarının da gündeme alınacağı toplantıda, koronavirüsle mücadeleye ilişkin yeni kararların alınması bekleniyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ifadesiyle bugün "en önemli toplantılarından birini" yapacak. Toplantıda başta okullar ve toplu taşıma olmak üzere maske kullanımıyla ilgili kararların alınması bekleniyor.

Vaka sayıları ve yoğun bakım hasta sayılarının da gündeme alınacağı toplantıda, koronavirüsle mücadeleye ilişkin yeni dönemin yol haritasının çizilmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kanaatimce bu toplantı Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır. Koronavirüs salgını halen gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, şunları söylemişti:

"Dünya gündemini 2 yıldır esir alan koronavirüs salgını halen gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir. Bundan sonra kişisel koruyucu tedbirler ve aşıyla korunup günlük hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Daha güvendeyiz çünkü artık aşımız var, ilacımız da var. Vaka sayısı dün itibarıyla 3 bin 200'e kadar düştü. Hastanelerimizde, yoğun bakımlarda gittikçe hastalarımız azalmakta, Covid servisleri peyderpey kapanmaktadır. Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'nda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce bu toplantı Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır."

SALGINDA SON DURUM

Günlük koronavirüs tablosuna göre Türkiye’de son 24 saatte 162 bin 855 Covid-19 testi yapıldı, 4 bin 217 kişinin testi pozitif çıktı. 23 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği salgında iyileşenlerin sayısı ise 16 bin 561 olarak açıklandı.

Öne Çıkanlar