Bilgi Üniversitesi öğrencileri, Ümit Özdağ'ın katılacağı panelin iptal edilmesini istedi

Bilgi Üniversitesi öğrencileri, Ümit Özdağ'ın katılacağı panelin iptal edilmesini istedi
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın da katılacağı panele tepki gösteren İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin çabaları sonucu etkinlik ana kampüsten taşındı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğrenciler okullarında Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından düzenleneceği bilinen ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da katılacağı panele tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından etkinliğin yayınlanmasının ardından okulda neden bu etkinliğin kendine yer bulmaması gerektiğini açıklayan çalışmalar gerçekleştirildi. Öğrenciler, okul yönetiminden etkinliğin iptal edilmesini talep etti. Ancak okul, etkinliğin mekanını ana kampüsten alarak Dolapdere Kampüsü'ne taşıdı.

Evrensel'in haberine göre, Bilgi Santral Kampüsü'nde Bilgi Dayanışması ve Bilgili Susmuyor Platformu çağrısıyla toplanan öğrenciler, konuya dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada üniversitelerde ırkçı ve gerici faaliyetlere yer olmadığı vurgulandı. Açıklamaya üniversitede eğitim gören yabancı öğrenciler de katılım gösterdi. "Yaşasın Halkların Kardeşliği" ve "Figth today for better tomorrow" sloganları ön plana çıkarkan, üniversitelerin gerici fikirlerin saldırılarından korunması ve akademinin özgürlüğünü garantiye alabilmek için dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı. 

BİLKENT'TE DE PROTESTO EDİLMİŞTİ

17 Mayıs'ta Bilkent Üniversitesinde Atatürkçü Düşünce Topluluğunun düzenlediği söyleşiye katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, öğrencilerin protestosuyla karşılaşmıştı. "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atan öğrenciler topluca salonu terk etmişti. Ümit Özdağ’ı protesto edenler arasında bulunan Suriyeli bir öğrenci, dışarıda Zafer Partisinden bir görevli tarafından darbedildiğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar