Bild: Türkiye'yle Yunanistan arasında çatışma an meselesiydi, Merkel araya girdi

Bild: Türkiye'yle Yunanistan arasında çatışma an meselesiydi, Merkel araya girdi
Bildi 18 Türkiye savaş gemisinin salı akşamı Meis'e doğru yola çıktığını yazdı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ile Yunanistan arasında Ege ve Akdeniz’de doğalgaz arama ve kıta sahanlığı sorunu üzerinden çıkan gerginlikte bizzat devreye girdiği iddia edildi.

DW Türkçe’nin Bild gazetesinden aktardığı habere göre, Almanya Başbakanı Merkel salı akşamı liderlerle görüşerek iki ülke arasında çıkabilecek askeri bir anlaşmazlığın önüne geçti.

Habere göre Merkel, iki ülkenin donanmalarına ait gemilerin Meis Adası açıklarında karşı karşıya gelmelerine kısa bir süre kala Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i arayarak iki ülke arasında arabuluculuk yaptı.

Türkiye, Meis Adası'nın güney ve doğusunda sismik araştırma yapacağını bildirmiş, bunun üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin ilan ettiği araştırma sahasının kısmen kendi kıta sahasına girdiği ve egemenlik haklarını ihlal ettiği uyarısında bulunmuştu.

Yunanistan Başbakanı da Ankara'nın Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarından vazgeçmemesi durumunda Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye yaptırım uygulamak dışında başka bir seçeneğinin kalmayacağını söylemişti.

Bild'in haberinde bu gerginlik sonrası Türkiye Deniz Kuvvetleri’nin Marmaris Aksaz’daki üssünde yaşanan hareketlenme nedeniyle Yunan donanmasında alarm seviyesine geçildiği, bu kapsamda donanmadaki bütün tatiller iptal edildiği ve Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nın tatilini yarıda keserek Atina’ya döndüğü de aktarıldı. Gazetenin Yunan askeri çevrelerinden edindiği bilgiye göre, 18 Türkiye savaş gemisi de salı akşamı Meis'e doğru yola çıktı ve iki NATO ülkesi arasında askeri bir çatışmanın olması an meselesiydi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar