Biden: Ukrayna'ya doğrudan 500 milyon dolarlık yardım niyetindeyiz

Biden: Ukrayna'ya doğrudan 500 milyon dolarlık yardım niyetindeyiz
ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesi ardındayn yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna'ya doğrudan 500 milyon dolarlık yardım yapma niyetinde olduğununu belirtti. Görüşmede, Zelenskiy'nin de İstanbulda yapılan müzakere hakkında bilfilendirdiği bildirildi.

ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yeni yaptırımlar ve Ukrayna'ya yönelik yeni insani yardımı da masaya yatırıldı.

Haber Global’in aktardığı habere göre; Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden ve Zelenski bugün ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'ya yaptığı askeri, ekonomik ve insani yardımlar ile Rusya'ya yönelik yaptırımları ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'nın güvenlik taleplerine yönelik çalışmalarının ele alındığı açıklamada, Biden, Zelenski'ye ABD'nin Ukrayna hükümetine 500 milyon dolar doğrudan bütçe yardımı yapma niyeti olduğu konusunda bilgi verdi.

ZELENSKİ'DEN MÜZAKERELERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

Görüşmede, ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yeni yaptırımlar ve Ukrayna'ya yönelik yeni insani yardımı da ele alınırken, Zelenski de Biden'ı Ukrayna'nın Rusya ile müzakereleri konusunda bilgilendirdi.

Öne Çıkanlar