Biden: Kureyşi’nin öldürülmesinde QSD ile ortaklığımız faydalı oldu

Biden: Kureyşi’nin öldürülmesinde QSD ile ortaklığımız faydalı oldu
ABD Başkanı Joe Biden, IŞİD liderlerinden Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğü operasyona destek veren Demokratik Suriye Güçleri'ne teşekkür etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen bir operasyonda IŞİD’in liderlerinden Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürdüğünü açıklamıştı.

Biden, Türkiye'nin kontrolündeki İdlib’in Atme köyü yakınlarındaki bir eve, ABD Özel Kuvvetler tarafından düzenlenen operasyona ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Operasyonda IŞİD’in  yeni lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğünü açıklayan Biden, basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

"Askerlerimizin cesareti ve başarısı sayesinde sivil ölümleri minimuma indirildi. Aileler ve çocukların zarar görmemesi için kendi askerlerimizi daha çok riske atarak havadan bir saldırı yerine yerden saldırı düzenledik.

Teröristler işledikleri suçlardan dolayı adaletle yüzleşmek yerine kendilerini patlattı.

ABD güçleri çok başarılı bir şekilde bu zor operasyonu yürüttü. Ordumuz, ülkemizi, ABD halkını ve müttefiklerini güvende tutmaya devam ediyor.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile ortaklığımız da faydalı oldu. Ortaklarımız, aylarca işbirliği içinde çalışarak bu operasyonun başarılı olmasında katkıda bulundu." (MA)

 

Öne Çıkanlar