ABD'nin en yetkili bulaşıcı hastalık uzmanı: Artık normale dönmek gerek

ABD'nin en yetkili bulaşıcı hastalık uzmanı: Artık normale dönmek gerek
Dünyanın Covid ile mücadeleden yorulduğunu ve toplumda bir atalet oluştuğunu belirten ABD’nin en yetkili bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Fauci, ‘eski hayata dönmek gerektiğini’ açıkladı.

Foto: NBC


Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en yetkili bulaşıcı hastalık uzmanı ve Başkanı Joe Biden’ın koronavirüs (Covid-19) salgınındaki baş danışmanı Dr. Anthony Fauci, pandemideki risklere rağmen artık yavaş yavaş normale dönmenin zamanının geldiğini söyledi. Fauci, eyaletlerin, vatandaşları pandemiye ve üçüncü yılına giren salgından kaynaklanan atalete karşı korumak arasında zor bir tercihte bulunması gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın tıbbi başdanışmanı ve Beyaz Saray Covid-19'la Mücadele Ekibi üyesi olan Fauci bunun için mükemmel bir seçenek olmadığını vurguladı.

BAZI EYALETLER MASKE ZORUNLULUĞUNU KALDIRMAYA HAZIRLANIYOR

Fauci'nin röportajı öncesi ABD'li sağlık yetkilileri Omicron vakalarının azalmasıyla yeni bir Covid-19 yönetmeliği hazırladıklarını duyurmuştu. New Jersey, New York, California, Connecticut, Delaware ve Oregon gibi eyaletler de önümüzdeki haftalarda okul ve diğer kamu kuruluşlarında maske zorunluluğunu kaldıracaklarını açıkladı.

‘DÜNYA YORULDU VE ARTIK YAVAŞ YAVAŞ ESKİ HAYATA DÖNMEK GEREK’

Euronews’in haberine göre dünyanın ve ABD'nin, özellikle bazı bölgelerinin, artık Covid-19'la mücadeleden yorulduğunu ve bir şekilde eski hayatlarına dönmeleri gerektiğini vurgulayan Fauci "Tamamen her şeyi bir kenara bırakmaktan bahsetmiyorum, ama yavaş yavaş o yöne gitmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

‘VAKALAR ARTABİLİR FARKINDAYIZ AMA SIKI KISITLAMALARI SÜRDÜRMEK ZARARLI’

Fauci normale dönüş planlarında bazı tavizlerin verileceğinin ve vakaların artmasına neden olacağının farkında olduğunu ama sıkı kısıtlamaları sürdürmenin de zararlı olduğunu belirtti.

‘AKIL SAĞLIĞI, ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ…’

Dr. Anthony Fauci "Bu zararlar akıl sağlığı üzerinde mi, çocukların gelişimi üzerinde mi, okullar üzerinde mi? Virüse karşı korunma veya normale dönme arasındaki denge mi? Bunun için tam doğru cevabım şu anda yok" sözlerini kullandı.

Resmi verilere göre Amerika Birleşik Devletleri'nde 1 haftalık ortalama vaka sayısı bir önceki döneme göre yüzde 40 azalarak 147 bine gerilerken hastaneye yatışlar da yüzde 28 azalarak günlük 9 bin 500'e indi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar