Biden’den yeni yaptırım: Rus oligarkların mallarına el koyup Ukrayna için satacak

Biden’den yeni yaptırım: Rus oligarkların mallarına el koyup Ukrayna için satacak
ABD Başkanı Biden, "Kongreye kapsamlı bir paket gönderiyorum. Rus oligarkların kötü yollarla elde ettikleri mal ve mülklerine el koyacağız. Malları satıp Ukrayna'ya yardım edeceğiz" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri operasyon devam ediyor. Batılı ülkelerin Rusyaya yönelik yaptırımlarına ABD Başkanı Joe Biden bir yenisini ekledi. Rus oligarklara karşı harekete geçen Biden, "Ek ödemenin yanı sıra bir de kongreye kapsamlı bir paket gönderiyorum. Rus oligarklara karşı maddeler de var. Onların kötü yollarla elde ettikleri mal ve mülklerine el koyacağız. Malları satıp Ukrayna'ya yardım edeceğiz" ifadelerini kuallandı.

Karar’da yer alan habere göre; Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı askeri müdahale devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları duyurdu.

Biden'ın açıklamasından satır başları:

'UKRAYNA'NIN GIDA ÜRETİMİNİ DURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR'

"Ukrayna tüm dünyadaki en büyük buğday üreticilerinden bir tanesi ve Putin, Ukrayna'nın gıda üretimini durdurmaya çalışıyor. Putin'in savaşı deniz ve kara aracılığıyla tüm dünyayı engelliyor. Rusya'nın savaşı yüzünden gıda fiyatları artıyor. Burada hem Amerikalı hem de tüm dünyanın tüketicileri için destek verilmesi lazım.

Bu savunma üretimi için de ülke içi desteği artırmaya çalışıyoruz. Alabama'ya gideceğim. Ukrayna'ya gönderdiğimiz Javelin tanksavar füzeleri üretiliyor. Bunlar Ukraynalı cesur savaşçılara gidiyor.

RUSYA'YA YÖNELİK YENİ YAPTIRIM

Ek ödemenin yanı sıra bir de kongreye kapsamlı bir paket gönderiyorum. Rus oligarklara karşı maddeler de var. Onların kötü yollarla elde ettikleri mal ve mülklerine el koyacağız. Malları satıp Ukrayna'ya yardım edeceğiz."

Öne Çıkanlar