Biden, bölge ziyaretinin son durağı Suudi Arabistan'da

Biden, bölge ziyaretinin son durağı Suudi Arabistan'da
ABD Başkanı Joe Biden, bölge ziyaretinin son durağı olan Suudi Arabistan'ın Cidde kentine ulaştı. Biden, Tel Aviv'den doğrudan Suudi Arabistan'a gelen ilk ABD Başkanı oldu.

Fotoğraf: timesofisrael 


Filistin ve İsrail'deki temaslarının ardından Biden, Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'ndan doğrudan Suudi Arabistan'a hareket etti. İsrail, Filistin ve Suudi Arabistan'ı kapsayan bölge ziyaretinde Biden'ı taşıyan başkanlık uçağı, son durağı Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'na indi.

ABD Başkanı, havalimanında Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal ile Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Rima bint Bender Al Suud tarafından karşılandı.

Havalimanındaki karşılamanın ardından Biden, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ile bir araya gelmek üzere Selam Sarayı'na doğru yola çıktı.

TEL AVİV'DEN DOĞRUDAN SUUDİ ARABİSTAN'A GELEN İLK ABD BAŞKANI

Biden, 20 Ocak 2021'de göreve başlamasından bu yana ilk kez Suudi Arabistan'ı ziyaret ediyor. Joe Biden, Riyad yönetiminin hava sahasını İsrail'i de kapsayacak şekilde tüm sivil uçuşlara açma kararının ardından Tel Aviv'den doğrudan Suudi Arabistan'a gelen ilk ABD Başkanı oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar