Biden, mülteci akınından Putin'i sorumlu tuttu

Biden, mülteci akınından Putin'i sorumlu tuttu
Amerika Ülkeleri Zirvesi’nde konulan ABD Başkanı Biden, ‘Küresel enflasyon baskısı Ukrayna savaşıyla daha da kötüleşti. Tüm bu faktörler batı yarımkürede mülteci akınına sebep oluyor’ dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesine yönelik artan mülteci akınının nedeninin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş nedeniyle kötüleşen küresel ekonomi olduğunu savundu.

Biden, Los Angeles kentinde gerçekleşen Amerika Ülkeleri Zirvesi’nin resmi açılış töreninde, kuzey ve güney Amerika ülkelerinin liderlerine hitap etti.

Hitabının başında protestoyla karşılaşan Biden, yutkunarak konuşmasını sürdürdü.

Biden, demokrasinin kalkınmadaki en önemli etken olduğunun altını çizerek, ülkeler arasındaki iş birliği ile demokrasinin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Özellikle orta ve güney Amerika ülkelerinden ABD'ye yönelik mülteci akınına da değinen Biden, "Küresel enflasyon baskıları Putin'in Ukrayna'ya karşı başlattığı zalimce savaşla daha da kötüleşti. Ailelerin ihtiyaçlarını karşılaması daha da zorlaştı. Tüm bu faktörler batı yarımkürede mülteci akınına sebep oluyor" ifadelerini kullandı.

Biden konuşmasında, Amerika kıtası ülkeleri ile yeni bir ekonomik ortaklık kurulduğunu ve bunun da ekonomilerin şahlanmasına yardımcı olacağını belirtti.

Öte yandan Biden'ın konvoyunun geçtiği bölgelerde birçok gösterici ABD Başkanı'nı protesto etti.

Öne Çıkanlar