Beykoz Belediye Başkanı'ndan işçilere: Hani AK Partili'ydiniz, DİSK nereden çıktı?

Beykoz Belediye Başkanı'ndan işçilere: Hani AK Partili'ydiniz, DİSK nereden çıktı?
DİSK'e geçtikleri için işten atılan 7 işçi için Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, ‘Hizmete engel oluyorlar’ savunması yaptı.

Fotoğraf:AA


AKP’li Beykoz Belediyesi bünyesinde çalışan 7 işçi DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarıldı. İşten çıkarılmanın ardından Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın bir toplantıda, "‘DİSK’e üye olayım' nereden çıktı kardeşim. Sen AK Partili değil misin?" dediği ortaya çıktı. Aydın, ' Biz irade olarak bunu söylemek doğrudur, yanlıştır vesaire vesaire ama ben net biliyorum ki DİSK işçinin hakkını korumayı bahane ederek hizmetin önünde engel olmaya çalışan bir tavır sergiliyor' dediği belirtildi. Aydın sözlerini kabul ederek, "Hayır yalanlamıyorum, konuştuysam konuşmuşumdur. İfadelerin bir önü vardır, arkası vardır" dedi.

‘NE YAPTIĞINI NE ETTİĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ’

Genel-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarmalara tepkiler sürerken mart ayı başında gerçekleştirilen AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma Meclisi’nde Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yaptığı konuşmalar ortaya çıktı. Gazete Duvar’ın edindiği bilgiye göre mecliste sorulan sorular üzerine işten atılan işçilerin durumu ve belediyedeki sendika süreci de gündeme geldi. Aydın burada yaptığı konuşmada sürece ilişkin şunları söyledi: "Türkiye’de birkaç tane sendika var. Bu sendikalardan bir kısmı direkt siyaset yapıyor. Bir kısmı da sendikacılık yapmaya çalışıyor. İşçinin, çalışanın haklarını korumaya çalışıyor. İdeolojik olanlar var içerisinde. Ne yaptığını ne ettiğini hepimiz biliyoruz. Biz irade olarak bunu söylemek doğrudur, yanlıştır vesaire vesaire ama ben net biliyorum ki DİSK işçinin hakkını korumayı bahane ederek hizmetin önünde engel olmaya çalışan bir tavır sergiliyor" dedi.

‘SEN AK PARTİLİ DEĞİL MİSİN?’

Aydın şöyle konuştu: "İşçinin, çalışanın hakkını koruyan ama devletle de kavgası olmayan bayrakla da kavgası olmayan milli olan sendikanın tarafında olmam gerekiyor benim, ben öyleyim. Bizim sendikaya kayıtlı olan arkadaşlarımız ağırlıkla Hak-İş’e kayıtlı olan arkadaşlarımız. Bu arkadaşları biz işe aldık. AK Parti aldı, AK Partili diye aldı. Bizim yerimiz belli. CHP’nin üyesi olayım gelip AK Parti’de çalışayım. Bu nasıl olacak? ‘DİSK’e üye olayım' nereden çıktı kardeşim. Sen AK Partili değil misin? Senin hakkın verilmiyor mu? Daha toplu sözleşme yapılmadı işte ilk defa yapılacak. Burada hakkını alamazsan gereği yapılır. Niye bırakıp gidiyorsun, hani AK Partili’ydin? Ben tavır takınmayacak mıyım? Hani biz takımdık? Bu takımın havasını bozmak isteyen, ekip ruhunu ortadan kaldırmak isteyen, bayrakla derdi olan, AK Parti’yle, Recep Tayyip Erdoğan’la derdi olan sendikayı ben buraya sokmam. Çok açık ve net. 200 tane bizim aldığımız arkadaş tuttu, diğer sendikaya geçiyor. Anlatıyoruz, 'olmaz’ diyoruz. Bu konudaki tavrımız açık ve net. Sendika da sendikalığını yapsın. İşçilere sahip çıksın, haklarını korusun. Bizim böyle bir duruşumuzun olması gerekiyor."

‘YENİDEN DE ATARIZ’

Duvar’ın telefonla ulaştığı Aydın konuşmasına ilişkin soruları yanıtladı. İşçilerin AK Partili olduğu için alındığına ilişkin soruya Aydın, "AK Partili diye aldık demiyoruz canım. AK Parti iktidarı olarak aldık demişizdir" dedi. İşçilerin istediği sendikayı seçme hakkı olduğunu söylenmesine üzerine Aydın şu ifadeleri kullandı:

"DİSK bizde var. Bizde Hak-İş de var. Taşeronlardan gelen arkadaşlarımız Hak-İş’e üye oldular. Arkasında burada siyaset yapılıp iş ortamını, huzurunun kaçtığını tespit ettik, gördük. Bu da burada kamplaşmaya, ayrışmaya doğru bir hareket oldu. Dolayısıyla iş barışının sağlanması için burada Beykoz halkına hizmetimizi rahat ulaştırabilmemiz için, iş barışının olması için atılması gereken bazı adımları attık. Yeniden de atarız. İş barışının ve huzurunun sağlanması için ne yapılması gerekiyorsa biz onları yaparız. Bizde DİSK de var, Hak-İş de var ama benim durduğum yer belli. Ben hizmet üretmeden yanayım. Hizmeti provoke edecek olanlara karşı da tavrımızı ortaya koymamız lazım. Bizi Beykoz halkı kendilerine hizmet üretelim diye seçti. Bu hizmetin önünde engel oluşturan her kim varsa onunla mücadele etmek Beykoz halkı adına benim boynumun borcu. Gelecekte de ederiz. Öyle bir şey inşallah olmaz ama olursa... Bizim şu anda hiçbir problemimiz yok. Belediyede mesai arkadaşlarımız huzur içerisinde hemşerilerimize hizmet sunmaya devam ediyoruz."

‘KENDİ TERCİHLERİ, KENDİLERİ BİLİR’

Aydın, Hak-İş’ten DİSK’e geçen üyelere ilişkin ise şunları söyledi: "Kendi tercihleri, kendileri bilir ama biz çalışma huzurunu bozanla mücadele ederiz. Hizmete engel olanla mücadele ederiz. O bizim görevimiz." Konuşmayı yalanlayıp yalanmadığını sormamız üzerine ise Aydın, "Hayır yalanlamıyorum, konuştuysam konuşmuşumdur. Bu maiyette konuştum ben. İfadelerin bir önü vardır, arkası vardır. Bütününe baktığınız zaman biz Beykoz halkına hizmet etmekle hükümlüyüz ve ben bunu severek yapıyorum. Yetkiyi onun için bize verdiler. Bu hizmetin önünde birileri engel olmaya kalkarsa biz o engeli de kaldırmak zorundayız. Kaldırırız" dedi.

‘SENDİKA SENDİKACILIĞINI YAPACAK’

"Bu engelden kastınız DİSK mi?" diye soru üzerine ise Aydın, "Allah Allah. Türkçe konuşuyorum. Anlatıyorum. Güzel güzel anlatıyorum. Tekrar özetliyorum. Beykoz halkına hizmet etmek bizim görevimiz. Belediyede huzurun olması lazım. Mesai arkadaşlarımızla bizim uyumlu bir şekilde zaten çalışıyoruz. O uyumlu çalışmanın devam etmesi lazım. O uyumu bozmak isteyenlerle biz mücadele ederiz Beykoz halkı adına. Kimsenin partisine de bakmayız. Sendika sendikacılığını yapacak. İş yerinde çalışanları özlük hakkının daha fazla olması için mücadele edecek. İş yerinde kavga olsun diye ortaya çıkmayacak. DİSK sendikasını buradan kaldırmak istesek onunla ilgili bir tavır takınırdık. Öyle bir tavrımız yok ama çalışma barışının devam etmesi lazım" diye yanıtladı.

Öne Çıkanlar