'Beyaz Miting’e katılım çağrısı: Herkes var gücüyle bulundukları alanlarda örgütlensin

'Beyaz Miting’e katılım çağrısı: Herkes var gücüyle bulundukları alanlarda örgütlensin
Ankara’da yapılacak ‘Beyaz Miting’in sağlık çalışanları için önemli olduğunu belirten SES Mersin Şube Başkanı Zeki Sinan Doğan, katılım çağrısında bulundu.

Sağlık meslek örgütleri, 29 Mayıs’ta "Emek Bizim Söz Bizim Sağlık Hepimizin" şiarıyla Ankara’da bulunan Anıtpark’ta "Beyaz Miting" düzenleyecek. Günlerdir süren hazırlıkların ardından sağlık emekçileri yarın miting alanında bir arada olacak. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi Başkanı Zeki Sinan Doğan, sağlık çalışanlarının özveriyle çalışmasına rağmen hak ettiklerinin karşılığını alamadıklarını söyledi.

‘2 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMLERİ İKTİDARIN UMURUNDA OLMADI’

Aralık, Ocak ve Mart aylarında yaptıkları grevler sonrasında verilen sözlerin de tutulmadığını dile getiren Doğan, "2 günlük iş bırakma eylemleri iktidarın umurunda olmadı. Eylemlerimiz daha görünür olmak için mitingle başladık ve tabi ki bunun arkası da gelecek. Pandemi döneminde olduğu gibi ‘yapacağız, edeceğiz’ sözlerini istemiyoruz. Türkiye’nin her yanından Ankara’yı beyaza boyamak için ‘Beyaz Yürüyüş’ yapıyoruz. Herkes var gücüyle bulundukları alanlarda örgütlensin, mücadeleye ortak olsun" dedi.(MA)

Öne Çıkanlar