Eski Beşiktaş yöneticisi öldürüldü: Çakıcı için 'İlk müvekkilim' demişti

Eski Beşiktaş yöneticisi öldürüldü: Çakıcı için 'İlk müvekkilim' demişti
Eski Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Bakırköy’de öldürüldü. Avukat Mahmutyazıcıoğlu, Alaattin Çakıcı ile fotoğraflarını yayınlayarak "İlk müvekkilim, amcam" demişti.

Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu gece saatlerinde Bakırköy'de bir balıkçı restoranında kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 
Edinilen bilgiye göre, avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'nda saat 00.30 sıralarında silahla vuruldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği, kendisiyle birlikte aynı mekanda bulunan ve yaralanan şoförünün ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

İKİ KİŞİ YAKALANDI

Olayla ilgili iki kişi yakalandı. Kimlikleri tespit edilen dört kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Mahmutyazıcıoğlu, Beşiktaş Spor Kulübü’nde daha önce yöneticilik yapmıştı.

ÇEBİ'DEN BAŞSAĞLIĞI

Beşiktaş'ın Antalya'daki kamp çalışmaları sırasında kameraların karşısına geçen başkan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili şunları söyledi:

"Sayın Şafak kardeşimizin ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Annesine, babasına, çocuklarına, eşine, yakınlarına sabır diliyorum. Beşiktaş'a hizmet etti. Camia olarak yaptıklarıyla ilgili kendisini minnetle anacağız. Talihsiz bir olay. Çok üzüldüm. Kendisiyle 2-3 yıl çalışma arkadaşlığım oldu, rahmet diliyorum. Hayat devam ediyor, takımı burada... Sevdiği renkler, Beşiktaş... Biz de camia mutlu olsun diye uğraşıyoruz. O da Beşiktaş'ın başarılı olmasını isterdi. Nur içinde yatsın."

'ÖNCESİNDE FİKRET ORMAN İLE GÖRÜŞTÜ'

Beyaz TV'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programı muhabiri Uğur Kotan olayla ilgili şunları anlattı: 

"Bu olay 00.30 sıralarında yaşanıyor. Öncesinde ise Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Beşiktaş eski başkanı Fikret Orman'la kendisine ait balıkçı restoranında görüşüyor. Buradaki toplantının ardından Orman, uçağı olduğunu söyleyerek mekandan ayrılıyor. Bir süre sonra mekana silahlı saldırıyı gerçekleştiren, henüz kimliği belirlenemeyen 2 şahıs geliyor. Bu kişiler Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmek istediklerini söylüyorlar. Şafak Mahmutyazıcıoğlu da yanındaki kişileri rahatsız etmek istemediği için bu iki kişiyi arka bir masaya alıyor ve yanlarını geçiyor. Burada bir davayla ilgili konuştukları iddia ediliyor. Hatta 1 milyon TL'nin konuşma sırasında dile getirildiği iddia ediliyor. Bir olayla ilgili anlaşamadıkları için tartışma çıkıyor. Dışarıda bekleyen Şafak Bey'in şoförü bu tartışmayı görünce müdahil oluyor. Bundan sonra tartışma iyice büyüyor ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na ateş etmeye başlıyorlar. Önce sağ bacağına 2 el ateş ediyorlar. Şafak Bey yere düşüyor. Bu süreçte Şafak Bey'i yerde sürüklüyorlar ve 2 el daha ateş ediyorlar. Şafak Mahmutyazıcıoğlu olay yerinde vefat ediyor."

ORMAN: SAAT 20.00'DA ORADAN AYRILDIM

Fikret Orman, Mahmutyazıcıoğlu'nun ölümünün ardından açıklamalarda bulundu.

Skorer'den Serdar Sarıdağ'a konuşan Fikret Orman,şunları söyledi: "Kardeşimi kaybettim! Benim çok sevdiğim bir insandı. Kardeşim gibiydi. Hala olayın şokundayım. Çok üzgünüm. Saldırı gece yarısı 00:00'da gerçekleşmiş. Ben saat 18:00'de yanına gittim 20:00'de oradan ayrıldım. Öncesinde beni aradı, ABD'ye gitmeden önce 'gel bir yemek yiyelim' dedi. Ben de o yüzden gitmiştim. Kızım beklediği için yemekten erken ayrıldım. Sonra gece haberi duydum, inanamadım. Allah ailesine, sevdiklerine sabır versin. Tüm Beşiktaşlıların başı sağ olsun."

KUZENİ KONUŞTU: NEDENİNİ HİÇ BİLMİYORUM

Cenazeyi almaya gelen ailesinden kuzen Mehmet Akyüz basın mensuplarına konuştu. Ece Erken'e ulaşılmadığı iddialarına karşılık bir şey bilmediğini söyleyen Akyüz, "Cenaze memlekete Rize'ye götürülecek. Biz de cenazesi kılınır diye geldik ama Rize'ye götürüyorlar. Neden böyle bir olayın yaşandığını hiç bilmiyorum. Birazdan alacaklar herhalde" diye konuştu.

ÇAKICI İLE FOTOĞRAF PAYLAŞMIŞTI: İLK MÜVEKKİLİM, AMCAM...

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun Nisan 2020'de infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı ile samimiyeti paylaştığı fotoğraflara da yansımıştı. Mahmutyazıcıoğlu, Çakıcı'nın tahliyesinin ardından yaptığı paylaşımda, "Meslek hayatımdaki ilk müvekkilim, amcam Alaattin Çakıcı, cezaevinden çıktıktan sonra covid nedeniyle geciken ziyaretimi teknesinde yaptım. Bundan sonra sağlık ve huzur senden eksik olmasın" diye yazmıştı.

AVUKAT KUDBETTİN KAYA AYNI YERDE ÖLÜRÜLMÜŞTÜ

Mahmutyazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği saldırı ise akıllara 31 Ekim 2017'de aynı mekanda öldürülen Ergenekon davası sanıklarından avukat Kudbettin Kaya cinayetini getirdi. Avukat Kaya, Mahmutyazıcıoğlu'nun sahibi olduğu balık restoranında arkadaşlarıyla yemek yediği esnada içeriye giren kimliği belirsiz bir kişi tarafından oturduğu yerde vurularak öldürülmüştü. Kaya, uyuşturucu kaçakçılığından tutuklu Orhan Ünğan'ın avukatıydı. Ünğan, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin kızını öldürmekle suçlanmıştı. Kardeşinin Zindaşti tarafından öldürüldüğü gerekçesiyle bu cinayeti işlediği belirtilen Ünğan, AKP'li Burhan Kuzu ile ilgili mahkemeye dilekçe sunmuştu. Ünğan, kardeşini öldürten Zindaşti için Burhan Kuzu'nun defalarca devreye girdiğini belirtmişti

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar