Berkin vurulduğu sokakta anıldı: 7 yıldır onun özlemiyle yaşıyorum

Berkin vurulduğu sokakta anıldı: 7 yıldır onun özlemiyle yaşıyorum
Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan vurulduğu sokakta ailesi tarafından anıldı.

Rıfat DOĞAN 


ARTI GERÇEK - Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almaya çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan vurulduğu Gaziler Sokak’ta anıldı. 

Gezi Parkı eylemlerinin devam ettiği 2013 yılının 16 Haziran günü sabah saatlerinde evinden ekmek almak için çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu Gaziler Sokak’ta yaralanan Berkin Elvan, 269 gün komada kalmış ancak 12 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybetmişti. 

Berkin’in vurulmasının üzerinden tam yedi yıl geçti. Ailesi ve avukatları Coronavirus salgını nedeniyle çok sınırlı bir katılımla Berkin’i vurulduğu Gaziler Sokak’ta andı. 
Vurulduğu noktaya Berkin’in fotoğrafını koyan aile, mum yakıp, ekmek ve karanfil bıraktı. 

‘YEDİ YILDIR ONUN ÖZLEMİYLE YAŞIYORUM’ 

İlk konuşmayı yapan anne Gülsüm Elvan "Çocuğumu benden alalı yedi yıl oldu. Biz yıldır adalet ararken ABD’de de "nefes alamıyorum" diyen bir siyah insanı öldürdüler. Ali İsmail’e atılan tekme yedi yıl oldu. Ethem Sarısülük’ü vuran polis üç kez sıktım sıktım diyeli yedi yıl oldu. Ahmet Atakan’ın ölümüyle ilgili bir soruşturma yok. Mehmet Ayvalıtaş’ın davası halen sürüncemede. Abdullah Cömert’in katili serbest. Ali İsmail’e son tekmeyi vuran katil serbest" dedi.  

Elvan konuşmasında şunları söyledi:

"Benim çocuğum vurulalı yedi, onu toprağa vereli altı yıl oldu. Yavrumu 16 kilo ile toprağa verirken, birileri beni meydanlarda yuhalatırken ve benim çocuğum terörist ilan edilirken kusura bakma cumhurbaşkanı burası ABD değil, Türkiye senin samimiyetine hiç güvenmiyorum. Yedi yıldır yavrumu arıyorum, hasret kaldım, yedir yıldır onun özlemiyle yaşıyorum. Önce iğneyi kendine de batır da ondan sonra çuvaldızı başkasına batır. Ben adalet istiyorum. Ben adalet istedikçe nice çocuklar katledildi, nice analar ağladı. Ben yedi yıldır adalet diyorum adalet diyorum." 

‘POLİSLER SOKAKTA ÇOCUKLARI VURMAYA DEVAM EDİYOR’

Baba Sami Elvan da konuşmasına "Yedi yıl önce oğlumuz Berkin tam bu noktada pusu kuran polisin attığı gaz fişeğiyle vuruldu. Yaralandı, dokuz ay sonra hayatını kaybetti. Biz üzerine basa basa çocuklar yaşasın büyüsün şeker de yesin derken bu devletin eli kanlı polisleri halen sokakta çocuk öldürmeye insan katletmeye devam ediyor" sözleriyle başladı.  

BABA ELVAN’DAN 23 EYLÜL’DEKİ BERKİN’İN DURUŞMASINA ÇAĞRI

"Biz çocuklar ölmesin herhangi bir insan devlet tarafından katledilmesin diye bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Hakkın hukukun yerine ulaşması için direneceğiz" diyen baba Elvan 23 Eylül’de görülecek duruşmaya da çağrı yaptı: 

"Mahkememiz dört yıldır devam ediyor. Daha adı bile doğru düzgün tespit edilemedi, sona doğru geliyoruz. Ceza alır mı bilmiyoruz ama geçmiş davalarda da gördük. Ama biz asla adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu adalet yerine gelene mücadelemiz sürecek. Benim çocuğum belki yerine gelmeyecek ama bir çocuk daha kurtulursa yaşarsa belki o zaman benim de yüreğim rahatlar. Son bir çağrı yaparak bitireyim. 23 Eylül’de mahkememiz var, buradan duyuru yapalım. Herkesi o duruşmaya bekliyorum." 

‘ADALETE OLAN AÇLIĞIMIZ DEVAM EDİYOR’

Ailenin avukatı Çiğdem Akbulut "Berkin yedi yıl önce bu sokakta vurulmuştu. Sami abi ve Gülsüm ablanın da söylediği gibi biz bu ülkenin adaletine güvenemiyoruz. Çünkü Elvan ailesiyle birlikte adalete olan açlığımız devam ediyor" diye konuştu.  

Akbulut "Beş yıl önce bu sokakta avukat Ebru Timtik de adalet arıyordu. Bütün hukuki yolları denediği, bütün başvuruları yapıp sonuçları alamadığı için şu arkadaki köşede adalet çadırında açlık grevi yapıyordu. Ondan beş yıl sonra Berkin’in Dilek Doğan’ın katili açıklansın yargılansın dediği için terörist yaftası yemiş şekilde hükümlü tutuklu şekilde cezaevinde ve şu an adil yargılanmadığı için ölüm orucunda" dedi.  

‘BÜTÜN SUÇLULAR ORTAYA ÇIKINCAYA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

"Suçlandığı şey Elvan ailesinin avukatı olmak sadece mesleği boyunca katledilen halk çocuklarının avukatlığını yaparak geçirdi" ifadelerini kullanan Akbulut, "Biz bu yüzden adalete güvenmiyoruz. Sami abinin dediği gibi belki Berkin’i öldüren katil polis de ceza almayacak ama biz sonuna kadar bütün mercilerde bütün suçlular ortaya çıkıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" sözleriyle konuşmasını bitirdi.      

Öne Çıkanlar