Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı: Katil bugün hala sokakta

Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı: Katil bugün hala sokakta
Haziran Direnişi sırasında gaz fişeği ile vurularak öldürülen 15 yaşındaki Berkin Elvan için vurulduğu yerde bir anma gerçekleştirildi. Anmaya Berkin'in anne ve babası da katıldı.

Berkin Elvan, Gezi Direnişi'nde İstanbul Okmeydanı'nda gerçekleşen eylemler sırasında polis Fatih Dalgalı'nın attığı gaz fişeğiyle 16 Haziran 2013'te vurulmuş, 9 ay komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybetmişti. 

MÜCELLA YAPICI, CAN ATALAY, ÇİĞDEM MATER, TAYFUN KAHRAMAN'IN FOTOĞRAFLARI

Berkin Elvan, vurulduğu Okmeydanı Gaziler Sokağı'nda bir kez daha anıldı.

Anmada Berkin'in annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan da yer aldı.

Berkin'in fotoğrafının yanına geçtiğimiz ay Gezi davasında haklarında 18 yıl hapis cezası verilen Mücella Yapıcı, Can Atalay, Çiğdem Mater ve Tayfun Kahraman'ın da fotoğrafları konuldu. 

'BERKİN'İN KATİLİ ARAMIZDA'

Berkin Elvan'ın avukatlarından Çiğdem Akbulut burada yaptığı açıklamada, Berkin'i öldüren polisin 16 yıl ile cezalandırılmasına rağmen bugün dışarıda ve görevinde olduğunu belirtti.

Akbulut, ''Adliye önlerinde, hapishane kapılarında adalet arıyoruz 9 yıldır. Berkinimizi vuran katil cezalandırıldı. Ama bizim adalet isteğimiz sona ermedi. Çünkü Berkinimizi bizden alan katil 16 yıl hapis cezası almasına rağmen bugün hala sokakta gezerken; biz Berkinimizin avukatlarını kaybettik sırayla. Bugün bu sokaktayız, bir aradayız, eksiğiz, tüm arkadaşlarımızın kalbi bizimle ama Berkin'in katili sokaktayken, elinde silah görevi başındayken; Berkin'in katili yargılansın. Bu ülkede barış ve huzur içerisinde yaşabilmemiz için çalışan avukat arkadaşlarımız tutsak. Bugün 9 yıldır verdiğimiz adalet mücadelesini vermeye devam edeceğimizi ilan etmek için buradayız'' ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar