Berkin Elvan’ın ailesine 'Erdoğan'a hakaret' soruşturması

Berkin Elvan’ın ailesine 'Erdoğan'a hakaret' soruşturması
Berkin Elvan’ın ailesine ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra 16 yaşındayken hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın anne ve babası hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın 9 Aralık 2020’de görülen davanın ardından Çağlayan Adliyesi önünde aile tarafından yapılan basın açıklamasında kullanılan ifadeler olduğu ileri sürüldü.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nınn haberine göre; Duruşma savcısının koronavirüse yakalanması nedeniyle 8 dakika süren duruşmadan sonra Çağlayan Adliyesi'nin önünde yapılan açıklamada, anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde yaptığı bir mitingde Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Diyorlar ki 'Polise talimatı kim verdi?' Ben verdim" sözlerine atıf yapmıştı.

'ERDOĞAN, ÇOCUĞUMU BENDEN ALDIN BARİ CEZAYI VER'

Anne Gülsüm Elvan, adliye önündeki açıklamasında şunları söylemişti:

"7 yıldır beklediğim adalet bir türlü gelmedi. Ben istiyorum o adaleti. Yargılansın. Recep Tayyip Erdoğan, çocuğumu benden aldın bari cezayı ver. Yeter artık, ben adalet istiyorum."

Öne Çıkanlar