Berat Albayrak alışkanlık yaptı: Milletvekilinin soru önergesine yine linkle yanıt verdi

Berat Albayrak alışkanlık yaptı: Milletvekilinin soru önergesine yine linkle yanıt verdi
Hazine ve Maliye Bakanlığı CHP’nin soru önergesini 16 ay sonra, bir link göndererek cevapladı.

TBMM’ye soru önergesi veren CHP Kütahya Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ali Fazıl Kasap’a ‘cevap’ olaeak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi verildi.

Kasap, 18 Şubat 2019 tarihinde Kütahya'da özelleştirilen KİT'lerdeki istihdam verileri ve faaliyetlerine son veren işletmeler konusunda soru önergesi verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu önergeyi 16 ay sonra, 17 Haziran 2020'de bir link göndererek cevapladı. Milletvekiline gönderilen yazılı cevapta, "Soru önergesine ilişkin bilgilere, oib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz'' denildi.

MİLLETVEKİLİ: VEKİLE LİNK GÖNDERİP TIKLAYIN DEMEK TBMM’Yİ CİDDİYE ALMAMAKTIR

CHP'li Kasap ise Sözcü’ye yaptığı açıklamada, "Sorularıma gayri ciddi biçimde cevap verdiler. Bir milletvekiline link gönderip ‘tıklayın' demek, TBMM'yi de ciddiye almamaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesiyle birlikte Bakanlar Meclis'e uğramıyor. Meclis'in denetim mekanizması da devreden çıkarıldı'' dedi.

Kasap, soru önergesini verdiği 16 ay önce yaptığı açıklamada "AKP, özelleştirmelerle Türkiye'nin en köklü kurumlarını yıkıma uğrattı. Binlerce işçinin ekmek kapısını kapattılar. İşçiler maaşlarını alamadı. Kütahya'da özelleşmeyen tek bir kurum bile kalmadı. Kütahya'nın can damarlarını kestiler. Gelinen noktada binlerce işçi mağdur, Türkiye ekonomisi zorda" demişti.
 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar