Belediye işçilerinden grev uyarısı: Artık tahammül kalmadı

Belediye işçilerinden grev uyarısı: Artık tahammül kalmadı
Çiğli Belediyesi’ne bağlı ÇİBEL’de çalışan DİSK üyesi işçiler sosyal haklarında iyileştirilme yapılmazsa greve çıkacaklarını duyurdu.

İzmir’de Çiğli Belediyesi şirketlerinden ÇİBEL ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması üzerine işçiler, belediye önünde bir araya gelip açıklama yaptı.

İşçiler adına konuşan Genel-İş Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak toplu sözleşme görüşmelerinde şu ana kadar bir anlaşma sağlanamadığını paylaştı.

SALGIN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNİ TIKADI

Pandemi sürecinin ardından toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkandığını söyleyen Gümüştekin, "17 Temmuz’da görüşmelere tekrar başlandı. Bir kaç idari ve parasal maddeler dışında bütün konularda anlaşma sağlandı. Parasal maddelerde ise istediğimiz anlaşmaya ulaşamadık" dedi.

İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTILAR

İlk toplu sözleşme görüşmesinin üstünden 9 ay geçmesine rağmen zam ve sosyal haklarında hiçbir iyileştirme yapılmayan ÇİBEL işçilerinin artık tahammülünün kalmadığını ifade eden Gümüştekin, işçilerin iki gündür iş bırakma eylemi yaparak, uyarıda bulunduğunu dile getirdi.

İşçilerin toplu sözleşmeyi biran evvel imzalanmasını istediklerini söyleyen Gümüştekin, aksi takdirde anayasal haklarını kullanarak tüm ÇİBEL işçileri olarak greve çıkacakları uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar