Bebek Binen'in ölümünün ardından Silvan'da DEDAŞ ve DİYARGAZ protestosu

Bebek Binen'in ölümünün ardından Silvan'da DEDAŞ ve DİYARGAZ protestosu
Elektrik kesintileri nedeniyle bir çocuğun ölümüne neden olan DEDAŞ ve kaçak gaz kullanımını saptamadıkları öne sürülen işçilerin işlerine son veren Diyar Gaz protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Silvan ilçe örgütleri, geçtiğimiz günlerde ilçede yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle oksijen maskesinin çalışmaması sonucu ölen 2 yaşındaki Yunus Emre Binen’in ölümünden sorumlu tuttukları DEDAŞ ile kaçak tespiti yapmadıkları öne sürülen işçileri işten çıkaran DİYARGAZ’ı protesto etti.

Silvan DEDAŞ binası önünde yapılan protesto eyleminde konuşan HDP Silvan İlçe Eşbaşkanı Kenan Kaydu, birçok kez dile getirdikleri elektrik sorunu için DEDAŞ uygulamasına karşı daha önce de hukuki bir süreç başlattıklarını hatırlatarak, hukuki süreç sonuçlandıktan sonra çıkan sonucu deklare edeceklerini ifade etti.

Cami Mahallesi’nde yaşayan 2 yaşındaki Yunus Emre Binen’in yaşamını yitirmesine değinen Kaydu, "Bronşit hastası olmasına rağmen babasının faturaları ödeyememesinden dolayı elektrikleri kesilip, oksijen maskesi çalışamadığından dolayı yaşamını yitirmiştir. Bu hastane kayıtlarında bellidir" dedi.

‘SEBEP DEDAŞ’IN FİYATLARIDIR’

Elektriksiz kalması sebebiyle zorluk çeken KOAH hastası 73 yaşındaki Abdurrahman Bindirici’yi hatırlatan Kaydu, Bindirici’nin ödeyemediği faturalardan dolayı elektriğinin kesilmesine tepki gösterdi. Kaydu, "Her şey ekonomi değildir. Bu iki canımız eğer yaşamları bu şekilde zorlaşmış ise DEDAŞ’ın uygulamış olduğu yüksek enerji fiyatlarından dolayıdır. Biz halkımız ve parti olarak bunun takipçisi olduk ve bundan sonra da takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Elimizden gelen mücadeleyi yapacağız bundan kimsenin kuşkusu olmasın" şeklinde konuştu.

KAÇAK BULAMADIKLARI İÇİN İŞTEN ATILDILAR

Alkışlarla sonlandırılan DEDAŞ önündeki açıklama ardından DİYARGAZ Silvan binası önüne gelen partililer, geçtiğimiz günlerde "kaçak saptayamadıkları" gerekçesiyle işlerinden edilen Diyargaz işçilerine dair burada açıklama yaptı. Burada da konuşan Kaydu, DİYARGAZ’ın söz konusu iddiadan dolayı 7 işçiyi işten attığını ifade etti.

Silvan’da doğalgazın bu sene kullanılmaya başlandığına dikkat çeken Kaydu, ekonomik krizin had safhada olduğu bir dönemde işçilerin "kaçak" bulamadıkları için işlerinden edilmesine tepki göstererek şöyle devam etti: "Bir işçi kendi emeği ve alın teriyle bir işçidir. Bu ilçede insanlar kendilerini öldürebiliyorsa belediyenin olimpik havuz yapmasına gerek yoktur. Helikopter pisti yapmasına gerek yoktur. Sosyal devlet anlayışı böyleyse bu yanlıştır. Biz bunları vatandaş olarak dile getirmek zorundayız. Bunu yetkili mercilere tekrar iletiyoruz. Bunlardan vazgeçilmesini talep ediyoruz."

Açıklama ardından partililer, yaşamını kaybeden Yunus Emre Binen’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. (MA)

Öne Çıkanlar