BDDK Başkanı Akben: Kredilerin amacına uygun kullanılması için alınmış bir tedbir

BDDK Başkanı Akben: Kredilerin amacına uygun kullanılması için alınmış bir tedbir
BDDK Başkanı Akben, cuma gecesi yayınlanan karara ilişkin, 'Kredilerin amacına uygun bir şekilde kullanılması için alınmış bir makroihtiyati tedbirdir' açıklamasında bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 24 Haziran cuma akşamı duyurduğu ve elinde belirli bir orandan fazla döviz nakdi olan bağımsız denetime tabi şirketlerin bankalardan yeni TL kredi almasını engelleyen kararının ardından yeni bir açıklama geldi.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, kurumun cuma günü aldığı karara ilişkin olarak, "Kredi sisteminin etkin şekilde çalışması ve kredilerin amacına uygun bir şekilde kullanılması için alınmış bir makroihtiyati tedbirdir. Bu karar aynı zamanda, dövizin gerçekten ihtiyaç olan alanlarda kullanılmasına ve enflasyonun kontrol altına alınmasına da olumlu katkı sağlayacak" dedi.

BDDK, cuma günü aldığı kararla 15 milyon liranın üzerinde döviz mevduatı olan şirketlerin, TL cinsi kredi almasını yasaklamıştı. Karara göre şirketlerin döviz varlıkları 15 milyon lirayı aşan ve bilançosundaki toplam varlıkların ya da son bir yıllık net satış hasılatının yüzde 10'unun üzerinde ise TL cinsi kredi kullanamayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar