BBP'li Akdoğan: Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız?

BBP'li Akdoğan: Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız?
Türkiye Enes Kara'nın intiharının ardından derin bir yas yaşarken, Büyük Birlik Partili (BBP) Ahmet Namık Akdoğan, 'Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız' dedi.

Cemaat evinde ailesinin baskısıyla kalan ve girdiği bunalım sonucunda intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara'nın intiharıyla Türkiye cemaat yurtlarını tartışıyor.

Konuyla ilgili olarak BBP Partisi MKYK üyesi Ahmet Namık Akdoğan'ın açıklamaları ise tepki çekti.

Eskişehir'de "Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen MKYK üyesi Ahmet Namuk Akdoğan, Enes Kara'nın vefatıyla ilgili olarak "Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız" ifadelerini kullandı.

Akdoğan'ın konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

"Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız? Bir ayyaş öldü diye meyhaneleri mi kapatacağız. O zaman ÇYDD, Lions Kulübü gibi yerlerde kapatılsın."

Toplantıya katılanları şoke eden açıklamalar sonrasında gözlerin çevrildiği Akdoğan, Twitter hesabından latife yaptığını savundu.

Akdoğan şu paylaşımı yaptı:

"Kardeşim ben bunun latife olduğunu orada bulunan 13 gazeteci arkadaşın huzurunda söyledim ondan sonrada evladımızın intiharına üzüldüğümü kendine uygun olmayan bir yurtta kalmaması gerektiğini ifade ettim. Etmedim mi?"

Olayın ortaya çıkmasından sonra, Akdoğan'ın yerel gazeteci Merve Demir, Nevin Bulut Atak ile sosyal medya üzerindeki diyaloğu şöyle:

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar