BBC İstanbul Bürosu çalışanları: Taleplerimiz karşılanmazsa greve çıkacağız

BBC İstanbul Bürosu çalışanları: Taleplerimiz karşılanmazsa greve çıkacağız
Türkiye Gazeteciler Sendikası ile BBC işvereni arasında anlaşma sağlanamaması durumunda BBC İstanbul Bürosu’nda çalışan gazeteciler greve çıkacak.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK-Türkiye Gazeteler Sendikası (TGS) ile British Broadcasting Corporation (BBC) işvereni arasında temmuz ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı.

TGS üyesi gazeteciler, BBC İstanbul Bürosu önünde grev kararı aldıklarına dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Burada bir açıklama yapan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş,  işverenin anlaşmaya kapalı tutumu nedeniyle grev kararının kaçılmaz hale geldiğini vurguladı.

"BBC çalışanlarının ücretlerinin alım güçlerini koruyacak şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullanan Durmuş, "İşveren 2020 yılında enflasyonun çok altında bir zam yaptı. Şimdi ise brüt ücretlere sadece yüzde 14 teklif ediyor. Resmi enflasyonun yüzde 21 olduğu ortamda bu teklifi kabul etmemiz beklenemez" diye ekledi.

'GREV YAPMAKTAN KAÇINMAYACAĞIZ'

BBC'nin dünyanın diğer ülkelerinde çalışanlarına sunduğu bazı temel haklardan BBC İstanbul Büro çalışanlarının faydalanamadığını belirten Durmuş, "Taleplerimiz makul ve karşılanabilir taleplerdir. BBC'nin bu talepleri kendisine ek yük yaratmadan karşılaması mümkün. Geçtiğimiz ocak ayından bugüne sterlin Türk lirası karşısında yüzde 80'lik bir değer kazandı. Yani BBC patronunun yüzde 80'lik bir kazancı var. Grev sürecini başlatan bugün BBC patronunun uzlaşmaz tutumudur. Bir an önce BBC çalışanlarının taleplerini karşılayın aksi halde grev yapmaktan kaçınmayacağız" dedi.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar