BB Erzurumspor ve Denizlispor, küme düşmenin kaldırılmasını istiyor

BB Erzurumspor ve Denizlispor, küme düşmenin kaldırılmasını istiyor
Süper Lig'e veda eden iki kulüp de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da küme düşmenin kaldırılmasını istiyor. Kulüpler, şartların önceki seneye oranla daha zorlu olduğu görüşündeler.

Türkiye Futbol Federasyonu'na küme düşmenin kaldırılması için başvuruda bulunan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, girişimlerini sürdürdüğünü belirtti.

 TFF 1'inci Lig'e düşen kuüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir Belediye Erzurumspor'umuz TFF 1'inci Lig'de 2019-2020 sezonunun başında bütçe çalışmalarını yaparken, borçlanma ve harcama kalemlerini bir sonraki yıl 2020-2021 sezonunda Süper Lig'de yer alacak şekilde yapmış, planlamamızı ve transfer çalışmalarımızı Süper Lig gelirlerini de baz alarak bu doğrultuda gerçekleştirmiştik.

Fakat Süper Lig'e yükseldiğimiz sezon TFF tarafından ligden düşmenin kaldırılması ve 21 takımlı lig ihdas edilmesi kararı sonrası kulübümüzün gelirlerinin ciddi oranda azalması sebebiyle oldukça zor bir sezon geçirdik. 1 puanla ligden düşmemizin birçok sebebi olduğu gibi bu kararın da ekonomik olarak kulübümüze etkisi olmuştur.

Her yıl ülkemiz ve birçok ülke liginde üç takımın düşürüldüğü futbol liglerinde bu sezon 4 takımın düşmesi kararı yine kulübümüzün olumsuz etkilendiği bir diğer husustur.

Bu sezon da yine bu sebeplerden ötürü küme düşmenin kaldırılması için; Süper Lig'de tek bir maç bile izlemeden bu heyecandan mahrum kalan büyük Erzurumspor taraftarımız adına 17 Mayıs Pazartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurumuzu yapmıştık ve bu konuda girişimlerimizi sürdürüyoruz. Takdir TFF Yönetim Kurulu üyelerimizindir."

Süper Lig'e veda eden bir başka takım, Denizlispor'da da yönetim yaptığı yazılı açıklamayla pandemi nedeniyle zorlu bir süreç yaşandığını ifade etti. Döviz kurunda dalgalanmaların yaşandığı, yayın gelirlerinin de azaldığı belirtilen açıklamada, "TFF tarafından ödenen galibiyet primlerinin düşmesi, yayıncı kuruluş ödemelerinde yaşanan aksaklıklar ve önemli gelir kalemlerinden mahrum kalmak kulübümüzü ciddi anlamda bir çıkmaza sürüklemiştir. Küme düşmenin kaldırılmış olduğu 2019-20 sezonunun son 9 haftasını etkileyen pandemi süreci, 2020-21 sezonunun tamamında devam etmiştir. Bu süreçte kulüplerimiz zor koşullar altında mücadele ederek, varlıklarını sürdürmeye çalışmıştır" denildi.

Bu sezon da küme düşmenin kaldırılması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Kulübümüz gelecek sezon hak ettiği yer olan Süper Lig'de yeniden yer almalıdır. Süper Lig'e veda etmek zorunda bırakılan 4 kulüp ve bu kulüplerin yaklaşık 10 milyon taraftarı Süper Lig heyecanını yaşamaya devam etmeli, ülke futbolu adına güzel bir karara imza atılmalıdır. Bu konuda gerekli tüm adımları atacağımızı tüm kamuoyuna bildirir, nihai kararın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından adil bir şekilde verileceğine inandığımızı belirtiriz" ifadelerine yer verildi. (DHA)

Öne Çıkanlar