Bayraktar SİHA’larla ilgili habere açılan dava düştü

Bayraktar SİHA’larla ilgili habere açılan dava düştü
Bayraktar grubunun ürettiği SİHA’lar ile ilgili yaptığı haber nedeniyle gazeteci Sedat Yılmaz ve Yeni Yaşam Gazetesi hakkında açılan tazminat davasının reddine karar verildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın başında olduğu Bayraktar Teknoloji tarafından üretilen Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) haberini yapan gazeteci Sedat Yılmaz ve haberi yayımlayan Yeni Yaşam Gazetesi hakkında, "Kişilik haklarına saldırı" iddiasıyla açılan 150 bin TL’lik tazminat davasının ikinci duruşması Bakırköy 14’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Yılmaz katılmazken avukatı Sercan Korkmaz ve Bayraktar’ın avukatı hazır bulundu. Duruşmada, Bayraktar’ın avukatı, davanın kabul edilmesi yönünde beyanlarını tekrar etti. 

'ELEŞTİREL HABER' VURGUSU YAPILDI, DAVANIN REDDİ TALEP EDİLDİ

Yılmaz’ın avukatı Sercan Korkmaz, "Satış mümessili ve pazarlamacı olarak tanınan kişi davacı değildir. Bu söylemlerin muhatabı olarak dava açabilecek kişiler bürokratlar ve cumhurbaşkanıdır. Müvekkilimiz gazeteci olduğu için ironik ve iğneleyici beyanlarda beyanlar da bulunabilir. Hibe konusunda çeşitli olgulara dayanarak kaynak gösterilecek haber verilmiştir ayrıca soru sorularak içerik düzenlenmiştir. Savaş ticareti ve ölüm makinesi şeklinde tanımlamalar makinelerin kullanım alanları dikkate alındığından genel dünya görüşü olarak nitelendirebilir. Söz konusu araçlar askeri mühimmatlardır. Bağlam itibariyle müvekkilimizin sınır aşması mümkün değildir" dedi. 

Korkmaz, kamusal temada eleştirel sivri ve sert üslup ile haber yapıldığının altını çizerek, davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Kararını veren mahkeme, Korkmaz’ın beyanlarını dikkate alarak, davanın husumetten reddine karar verdi. (MA)

Öne Çıkanlar