Batman'da polisin adliyede darp ettiği avukatta 'kafa kırığı' oluştu

Batman'da polisin adliyede darp ettiği avukatta 'kafa kırığı' oluştu
Batman'da bir polis memuru, 'hırsızlık' suçuyla adliyeden kaçmak isteyen şüpheliyi darp etti. Şüphelinin kadın avukatı tepki gösterdi. Polis olaya şahit olan erkek avukatı ise darp etti.

Batman’da, hırsızlık suçuna karışan şüpheli İ.T., lavaboya gitmek istediğini söyleyip kaçmaya çalıştı. Polisler arkasından koşarak İ.T.’yi yakaladı. Bu sırada M.G. isimli bir başka polis, iki polisin kolları arasındaki İ.T.’ye telsizi tuttuğu eli ile vurdu.

AVUKATA KAFA ATTI

Halk.tv.com.tr'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, İ.T.’nin yumruklandığını gören Avukat Gülbahar Kaya, yapılan muameleye karşı çıktı. İddiaya göre M.G. kadın avukata "Sen kimsin! Uzaklaş buradan, çok gerginim" dedi. Bu diyaloğa tanık olan Avukat Orhan Alphan, "Sakin ol, neden gerginsin" diye cevap verdi. M.G. ise "Anan erkek doğurmuş, vursana" dedi ve Alphan’a kafa attı.

Polis M.G., Avukat Alphan’ın "erkeksen vursana" dediğini, küfrettiğini, elini boğazına doğru götürdüğünü savunarak "Refleks olarak kafamı ileri doğru ittim, yaralama kastım yoktu. Bu şahıs üzerime çullandı ve yumruk attı" dedi. Avukat Alphan’da kafa kırığı oluştu.

POLİS TAYİN EDİLDİ

M.G.’ye Batman 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kasten yaralama suçundan beş yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşma 20 Ekim 2022’de görülecek.

Bu arada polis M.G, olaydan sonra Batman'dan Aydın'a tayin edildi.

Öne Çıkanlar