Başsavcılık istismar açıklamasını 1 saat sonra inkar mı etti?

Başsavcılık istismar açıklamasını 1 saat sonra inkar mı etti?
Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bozova'da yaşanan cinsel istismar davasının ayrıntısına ilişkin yaptığı açıklamayı 1 saat sonra kaldırılmasını istedi.

Urfa’nın Bozova ilçesinde bulunan bir lisede müdür yardımcısı olan Ö.K.'nin öğrencisi B.T.’ye yönelik cinsel istismar davasına ilişkin Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre "Kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması" başlıklı Başsavcılık açıklamasında, konuya ilişkin 1 Ocak 2020 tarihinde fezleke ile gönderilen soruşturma kapsamında 16 Ocak'ta iddianame düzenlenerek kamu davasının açıldığı belirtildi. Açıklamada, Urfa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesi mağdurun anne ve babasının şikayetlerinden vazgeçtikleri yönünde dilekçe gönderdiği belirtildi.

MAĞDUR, AİLESİNİN GELECEĞİNDEN KORKTUĞUNU BİLDİRDİ

Başsavcılık anne ve babanın ilk duruşma günü verdiği dilekçeyi esas alarak bu açıklamaları yaparken soruşturma dosyasına da giren mağdurun okul müdürlüğüne olaydan sonra yazdığı dilekçeyi görmedi. Cinsel istismara ilişkin detayların da yer aldığı dilekçede, mağdur "Bu yaşananları Rehber öğretmenimiz ile beraber okul müdürümüz Mehmet Dağtekin’e anlattık. Ö.K.’nin tayin isteyip okulumuzdan gideceğini öğrendim. Bundan sonra Ö.K. ile aynı ortamda bulunmayacağımdan dolayı kendimi güvende hissettim. Benim ailemin yaşadığımız çevrenin koşullarından dolayı zarar görmemizden koktuğum için Ö. K.’dan şikayetçi değilim" dedi.

'YAYINDAN KALDIRMALARI UYGUN OLACAK'

Bozova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, mağdurun anlatımları, şahsın tutuklanmama gerekçesinin yer almadığı açıklamadan yaklaşık bir saat sonra Urfa Başsavcılığı, farklı bir açıklama yayınlayarak ilkini yalanladı. Açıklamada şu ifadelerle ilk açıklamayı boşa düşürdü; "Değerli basın mensupları; Van ilinde faaliyet gösteren bir haber sitesinin paylaşımı nedeniyle bakanlığımızın bildirimi üzerine basın açıklaması taslağı dağıtılmıştı, Şanlıurfa yerelinde haber değeri olmaması ve konun hassasiyeti gereği taslağın haber yapılmaması, internet sitelerinde açıklamaya yer verenlerin bu hususu dikkate alarak yayından kaldırmaları uygun olacaktır. İyi çalışmalar dileriz."

Öne Çıkanlar