Başka türlü bir felaket filmi: Yokuş Aşağı

Başka türlü bir felaket filmi: Yokuş Aşağı
Bu hafta evlilik ve ilişkileri inceden sorgulayan başrollerinde Will Ferrell ve Julia-Louis-Dreyfus'un yer aldığı Yokuş Aşağı, başrolünde Haluk Bilginer'in oynadığı Nuh Tepesi öne çıkıyor.

Bu hafta 5'i yerli 9 film vizyona girdi. Evlilik kurumuna ve ilişkilere ironik bir bakış atan Yokuş Aşağı ve aile konusunu irdeleyen Cenk Ertürk'ün filmi Nuh Tepesi haftanın öne çıkan filmleri.

NUH TEPESİ

Yönetmen Cenk Ertürk aile konusuna el atıyor. İyi bir adam olan ancak babalık konusunda yetersiz kalan İbrahim’in oğlu Ömer’den son bir isteği var: Köyündeki Nuh Ağacı’nın dibine gömülmek... Ama iş o kadar kolay değil. Ömer’in babasına duyduğu öfke, yıllar boyunca ayrı kalan iki ruhun çatışması, Ömer’in eşi Elif’le yaşadığı zor anlar ve en önemlisi ağacın Nuh Peygamber tarafından dikildiğine inanan köy halkının tavrı işi yokuşa sürecek.
Ali Atay, Haluk Bilginer, Hande Doğandemir ve Mehmet Özgür’ün başrolü paylaştığı filmin senaryosu da Cenk Ertürk’e ait.


SEBERG

Jean-Luc Godard’ın çektiği ve başrolündeki Jean Seberg’i büyük üne kavuşturan filmidir. Benedict Andrews imzalı film, 40 yıllık hayatında başı beladan kurtulmayan güzel kadının hikayesini anlatıyor. Film, Hollywood’dan tekliflerin yığılmaya başladığı bir dönemde siyasi tavrını açıkça söyleyerek Kara Panterler diye bilinen ırkçılık karşıtı Marksist-Leninist örgüte desteğini esirgemeyen Seberg’in maruz kaldığı şiddeti mercek altına alıyor. Dönemin FBI Başkanı Edgar Hoover’ın kafayı fena halde taktığı yıldız oyuncunun telefonları dinlenmeye, hakkında asılsız haberler yapılmaya başlanır. Seberg’i Kristen Stewart canlandırıyor.


YOKUŞ AŞAĞI

Altın Palmiye’li yönetmen Ruben Östlund’ün eşi ve çocuklarıyla kış tatili için Fransız Alpleri’ne giden Tomas’ın yaşadığı trajikomik olayları anlattığı kara – komedi türündeki Force Majeure (Turist) filminin Hollywood versiyonu. ABD’li iki önemli komedyen Julia Louis-Dreyfus ve Will Ferrell’in başrolü paylaştığı filmde, ailecek Avusturya Alplerinde çıktıkları kayak tatilinde büyük bir çığ tehlikesi atlattıktan sonra hayatlarını ve birbirlerine karşı olan hislerini gözden geçirmek zorunda kalan ailenin hikayesi anlatılıyor. Filmin yönetmen koltuğunu Nat Faxon ve Jim Rash paylaşıyor.


ZENGO

 Yasemin Sakallıoğlu oyunculuk eğitimi alan, videolarıyla komiklik yapan tatlı bir kadınken Jet Sosyete dizisinde rol aldığı karakterle bekleneni veremedi. Yoluna internet ortamında devam etti Yasemin. Sosyal medyada canlandırdığı Zengo isimli karakter, reklam filminden sonra, Şahan Gökbakar’ın destediğiyle macerasını sinemaya taşıyor. Şahan Gökbakar ve Müge Manuş’un yönetmen koltuğunu paylaştığı filmde ziyadesiyle görmemiş bir kadın olan Zerrin’in ünlü bir modacı olma hayalinin yol açtığı komiklikler konu ediliyor.


HAYAL ADASI

Mr.Roarke’ın ıssızda kurduğu Hayal Adası’nda yaşananları anlatan TRT’de de yayınlanan eski dizi, aynı adla şimdi beyazperdede. Adada hayal etmenin sonu yok. Geçmişte halledemediğin ne varsa, ayağına gelen fırsat sayesinde pişmanlığını, öfkeni, arzularını tedavi ve tedarik ediyor bu ada. Bir zaman sonra ‘ya başkasının hayalindeysek’ önermesiyle birlikte kabus adasına dönüşüyor. Jeff Wadlow yönetiyor, Lucy Hale, Maggie Q, Michael Pena oynuyor.


EL-DECCUR

El-Deccur, öğretmenleri ile birlikte kazı çalışması yapmaya giden bir grup arkeoloji öğrencisinin yaşadıklarını konu ediyor. Filmin yönetmeni Gökhan Arı.


TAMİRCİKLER ROBOTCUKLARA KARŞI

Rusya yapımı animasyonda Tamirciklerin lideri Profesör Eugenius ile kendisine Robotçuklar adını verdiği minik yardımcılar üreten mucit Erika’nın mücadelesi anlatılıyor.


SABİT KANCA: SON SORU

İsmail Baki Tuncer'in hayat verdiği karakteri odağına alan üçüncü film Sabit Kanca: Son Soru, oldukça başarılı olduğu yarışma hayatını geride bırakan Sabit Kanca'nın, bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Zeki’nin iyileşebilmesi için soruların karşısına son kez çıkmasını konu ediniyor.

MENDİLİM KEKİK KOKUYOR

Anadolu kasabasında gönülleri Elif'e düşmüş olan Hasan ile amcasının oğlu Yusuf'un, Çanakkale savunmasına çağrılmalarıyla birlikte yaşadıklarını anlatıyor. Hüseyin Özden ve M. Hakan Kurşun yönetmen koltuğunu paylaşıyor.
 

 

Öne Çıkanlar