Basın meslek örgütlerinden gazetecilere yönelik saldırılara karşı 'acil eylem planı' çağrısı

Basın meslek örgütlerinden gazetecilere yönelik saldırılara karşı 'acil eylem planı' çağrısı
Gazeteci Güngör Arslan’ın öldürülmesine ilişkin ortak açıklama yapan basın meslek örgütleri ‘Gazeteci susarsa toplum susar. Toplumun nefes borularının kesilmesine izin vermeyeceğiz’ dedi.

Basın meslek örgütleri Ses Kocaeli haber sitesinin sahibi ve Yazı İşleri Müdürü gazeteci Güngör Arslan’ın köşe yazısında kaleme aldığı bir ihale haberinin ardından öldürülmesine ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.

"Son yıllarda gazetecilere yönelik saldırıların cezasızlıkla sonuçlanması yeni saldırıları, cinayetleri de beraberinde getirmiştir" denilen açıklamada, kamusal bir sorumluluk olan habercilik görevini yerine getirdikleri için hedef alınan gazetecilere dikkat çekildi. Hükümete acil eylem planı çağrısı yapıldı.

"Gazetecilerin öldürülmesi boyutuna ulaşan bu saldırılar karşısında hükümetin acil bir eylem planı çıkartılması gerekmektedir" çağrısında bulunulan ortak açıklama şöyle:

"Ses Kocaeli internet haber sitesinin sahibi ve yazı işleri müdürü olan Güngör Arslan’ın yayınladığı bir haberi beğenmeyen bir kişi tarafından öldürüldü. Geçtiğimiz yıl Bursa Osmangazi ilçesinde radyo programcısı Hazım Özsu, programını beğenmeyen bir kişi tarafından öldürüldü. Mersin Haberci Gazetesi haberlerini beğenmeyenler tarafından saldırıya uğradı.

Gazetecilerin öldürülmesi boyutuna ulaşan bu saldırılar karşısında hükümetin acil bir eylem planı çıkartılması gerekmektedir. Yerelinden ulusalına habercilik ve gazetecilik kaygısı dışında çabası olmayanların korunması gerekmektedir."

‘GAZETECİLERE YÖNELİK SALDIRILARIN CEZASIZLIKLA SONUÇLANMASI YENİ CİNAYETLERİ DOĞURDU’

"Son yıllarda gazetecilere yönelik saldırıların cezasızlıkla sonuçlanması yeni saldırıları, cinayetleri de beraberinde getirmiştir. Bu cinayetlerin ve saldırıların arkasındaki güçlerle birlikte ortaya çıkartılması ve en ağır bir biçimde cezalandırılması gerekmektedir.

Gazetecilik, olayları, gerçekleri objektif bir şekilde okuyucuya ulaştırırken, kamusal çıkarları ön planda tutar."

‘GAZETECİ SUSARSA TOPLUM SUSAR’

"Halkın haber alma hakkını ve kamu çıkarını kendi hayatının dahi önüne koyan gazetecilik mesleği korunmalı, buna karşı yapılan saldırılar en ağır biçimde cezalandırılmalıdır.

Biz aşağıda imzası bulunan basın meslek örgütleri olarak başta Ses Kocaeli internet haber sitesinin sahibi ve Yazı İşleri Müdürü olan Güngör Arslan’ın öldürenlerin ve azmettirenlerin açığa çıkarılmasını, gazetecilere yönelik saldırılar karşısında cezasızlığa son verilmesini ve gazetecilerin can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz.

Toplumun nefes borularının kesilmesine biz basın meslek örgütleri olarak izin vermeyeceğiz.  

Gazeteci susarsa toplum susar.

Basın Konseyi

Gazeteciler Cemiyeti

Çağdaş Gazeteciler Derneği

Ekonomi Muhabirleri Derneği

Haber-Sen

İzmir Gazeteciler Cemiyeti

Parlamento Muhabirleri Derneği

Türkiye Haber Kameramanları Derneği

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği

Türkiye Gazeteciler Sendikası"

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar