Türkiye'nin Başika üssüne roketli saldırı: Bir asker hayatını kaybetti

Türkiye'nin Başika üssüne roketli saldırı: Bir asker hayatını kaybetti
Türkiye, Başika'ya 2015 yılında 'IŞİD'e karşı mücadelede eğitim desteği sunmak' gerekçesiyle askeri güç göndermişti.

Irak'ta, Başika'daki Türkiye askeri üssüne saldırı düzenlendiği ve saldırı sonucunda yaralananların olduğu bildiriliyor.

Sadırı haberini Rudaw muhabairi aktardı. Rûdaw muhabiri Nasır Ali, "Türkiye ve Heşdi Watani’nin Başika’daki askeri üssüne 2 roketle saldırı düzenlendi. Saldırıda Zilkan nahiyesine bağlı Gudad köyünde 12 yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı" dedi.

Saldırı, Erbil Uluslararası Havalimanı yakınında yaşanan parlamayla hemen hemen aynı zamanda meydana geldi.

Milli Savunma Bakanlığı da saldırı sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı düzenlenmiştir. Atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içerisine düşmüştür. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, köyde yaşayan bir çocuk da yaralanmıştır. Bölgede bir SİHA görevlendirilmiş ve gerekli tedbirler derhal alınmıştır."

ÇAVUŞOĞLU, MESRUR BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Saldırının ardından Dışişleri Bakana Mevlüt Çavuşoğlu, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü. Barzani, Erbil ve Başika'da yaşanan saldırılar hakkında bilgi verdi; Sayın Bakanımıza başsağlığı dileklerini iletti" denildi.

Başika üssü, daha önce IŞİD'in kontrolünde olan Musul'a 12 kilometre mesafede.

Bölgenin kontrolü ve güvenliği Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi peşmergeleri tarafından sağlanıyor.

Türkiye Başika'ya 2015 yılında IŞİD'e karşı mücadelede eğitim desteği sunmak gerekçesiyle askeri güç gönderdi. 

Ancak Başika üssü daha sonra Irak ile Türkiye arasında krize neden oldu. Irak Türkiye'nin çekilmesini isterken egemenlik haklarının ihlal edildiğini kaydediyor. (HABER MERKEZİ)

Fotoğraf: Rûdaw

Öne Çıkanlar