Başarır: Sezgin Baran Korkmaz konuşacak; ilişkileri, kendisini kimlerin koruduğunu söyleyecek

Başarır: Sezgin Baran Korkmaz konuşacak; ilişkileri, kendisini kimlerin koruduğunu söyleyecek
CHP'li Başarır, Korkmaz'ın 'etkin pişmanlıktan' yararlanacağını ve itirafçı olursa tüm isimleri vereceğini söyledi.

ARTI GERÇEK- CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ARTI TV'de ekrana gelen Odak programında Ezo Özer'in sorularını yanıtladı. Programda, Sezgin Baran Korkmaz'ın yaptıkları özelinde devlet-mafya-siyaset ilişkileri mercek altına alındı.

'PARAMOUNT OTEL, AKP'NİN SOSYAL TESİSLERİ GİBİ'

Yargı mensuplarının ödül olarak Paramount Otel'de ağırlandığını söyleyen Başarır, "Burası şaibeli bir otel. Cihan Ekşioğlu diye bir adamın buraya tabiri caizse çöktüğü, tanklarla giriş yaptığı söyleniyor. Daha sonra bu oteli Sezgin Baran Korkmaz alıyor. Ondan sonra da bu otel AKP'nin sosyal dinlenme tesisleri gibi kullanılıyor. Başbakan geliyor, bakanlar geliyor, bürokratlar geliyor, hakimler geliyor; en sonunda da Binali Yıldırım'ın konakladığını gördük" diye konuştu. 

Başarır, Binali Yıldırım'ın otelde Ağustos 2017'de kaldığını ve o dönemde otelin Korkmaz'a değil Ekşioğlu'na ait olduğunu da sözlerine ekledi. 

'KORKMAZ 'ETKİN PİŞMANLIKTAN' YARARLANACAK'

Başarır, Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD dışında yaklaşık 180 milyon dolar para akladığını söyleyerek "Bu kimlerin parası" diye sordu. "Türkiye'de kayıt dışı para ile kara para birbirine karışmış. Kara paracıları aklamıyoruz, rüşvet parasını soruşturmuyoruz, bu oteli nereden aldın demiyoruz, sen buraya 134 milyon doları nasıl getirdin demiyoruz, gelsin gelsin yapıyorsunuz. İşte dünyaya rezil oluyorsunuz" diyen Başarır, "Avusturya bu adamı bir yere verecek. Ama ikili anlaşmalar dışında Avusturya bir şeye bakacak: Hangi mahkeme daha ciddi bir yargılama yapmış? Beğenmedikleri Amerikan yargısı bu adamın Beşiktaş'ta, Beylerbeyi'nde, Çengelköy'deki yalıları, uçakları, yatları, şirketleri, parayı tespit etmiş, 'Ver bana' diyor. Sen elindeki adamı kaçırmışsın, MASAK raporunu bile beklememişsin. Kim daha ciddi bir yargılama yapmış burada?" ifadelerini kullandı.

Başarır, Sezgin Baran Korkmaz'ın "etkin pişmanlıktan" yaralanacağını ve itirafçı olursa tüm isimleri vereceğini söyleyerek, "Sorumlu olduğu para sadece 134 milyon dolar değil. Öyle olsa çıkarıp verir bunu. Sadece Türkiye'de tespit edilen para 310 milyon dolar. O yüzden büyük bir ihtimalle etkin pişmanlıktan yararlanmak adına bu parayı teklif edecek ve hem de ilişkileri, kendisini kimlerin koruduğunu söyleyecek. ABD hukuku bunu zaten ondan isteyecek. Orada göreceğiz. Konuşacak. Ama ben böyle, rüşvet veren, kara para aklayan, dolandırıcılık yapan bir adamın iradesi hakkında tahminde bulunmak istemiyorum" dedi.

Öne Çıkanlar