Başaran'a tehdide kadınlardan cevap: Saldırılara karşı direneceğiz, geri adım yok

Başaran'a tehdide kadınlardan cevap: Saldırılara karşı direneceğiz, geri adım yok
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’a dönük tehdidin tüm Kürt kadınına yapıldığını belirten kadınlar, saldırılara karşı birlik çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'ne yönelik polisler tarafından yapılmak istenen provokasyon girişimi ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'a yönelik tehditleri kınayan kadınlar, "Başaran’a yapılan saldırı onun şahsında tüm Kürt kadınına yapılmış bir saldırıdır" dedi.

‘KADINLARIN İRADESİ KUVVETLİDİR’

HDP’nin bir kadın partisi olduğunu ve saldırıların bu bilinçle gerçekleştiğini söyleyen HDP üyesi Nefise Boz, devletin kadınlardan özellikle HDP’li kadınlardan korktuğunu belirtti. HDP'nin bu sebeple kapatılmak istendiğini söyleyen Boz, "Bu saldırı ile bize zayıflıklarını bir kez daha göstermiş oldular. Orada ‘sen hiç kimsesin’ sözleri ile bizlere saldırırken çaresizliklerini ve ne kadar kuvvetten düştüklerini gösteriyorlar. Ancak şunu bilsinler ki kadınların iradesi kuvvetlidir. Biz Ayşe’nin, Aysel’in, Gülten’in ve Figen’in yanında olmaya devam edeceğiz. Bizi yolumuzdan geri döndüremeyecekler. Bizim nasıl bir irade olduğumuzu aslında çok iyi biliyorlar. Devlet HDP’li kadınlardan korkuyor. Bu yüzden bize düşmanlık yapıyorlar. Bunu yapan memurun bir an önce yargılanması gerekiyor" diye konuştu. 

‘BİR KADINA BÖYLE BİR TEHDİT ASLA KABUL EDİLEMEZ’

HDP’ye yapılan saldırının ilk olmadığını vurgulayan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Kadın Meclisi'nden Yonca Fırat, AKP-MHP iktidarının seçim öncesi kriz yaratmak istediğini, en çok da HDP üzerinden kendisini var etmeye çalıştığını ifade etti. "Başaran’a yapılan saldırı bize yapılmıştır" diye konuşan Fırat, "Her gün onlarca kadın katlediliyor. Biz bu kadınlar için sokağa çıktığımızda işkence ve ters kelepçe ile gözaltına alınıyoruz. Biz o kadınların haklarını savunmak için ‘kadınlar katledilmesin’ demek için sokak sokak hesap sorarken iktidar bize karşı baskı araçları ile geliyor. Tehdit ediliyoruz. Baskıya maruz kalıyoruz ama bu HDP nezdinde çok daha kendini gösteriyor. Biz de bu saldırıları gözaltlarında çok ağır bir şekilde hissediyoruz. Gözaltında iken tecavüz tehditlerini tacizleri defalarca kez yaşadık. Bir kadına böyle bir tehdit asla kabul edilemez. Ama iş HDP’ye gelince karşı taraf ‘sen bir hiçsin’ diyebiliyor. Bir kez daha tekrar ediyoruz, Ayşe Acar Başaran yalnız değildir" diye belirtti.

 'GERİ ADIM YOK'

 Saldırıların hem kadın, hem de Kürt düşmanlığını içerdiğini ve her saldırının aynı zihniyetle yapıldığını ifade eden HDP Antep İl Eşbaşkanı Ayten Kaya, saldırıyı yapanların kadın ve Kürt düşmanı olduğunu, kadın ve Kürt düşmanlığı üzerinden beslendiklerini söyledi.

Saldırılara karşı HDP’li kadınlar olarak her yerde olmaya devam edeceklerini dile getiren HDP üyesi Gülhan Özkan, "Bu saldırılara karşı direneceğiz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar geri adım atmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar davamızdan vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

‘KADIN BİRLİĞİ ŞART’

Yapılan provokasyonun AKP eli ile Kürtlere yapılmış bir düşmanlık olduğunu belirten HDP üyesi Babile Koşmaz ise, Başaran’a dönük saldırıyla kadınların hedef haline getirildiğini söyledi. Kadınların örgütlenerek bu saldırılara karşı cevap olabileceklerinin altını çizen Koşmaz, "Gerekirse kapı kapı dolaşıp kadınları örgütlemek gerekiyor. Erkeklerin egemen dünyasından kurtulmamız gerekiyor. Bu yüzden de bir kadın birliği şart" dedi.(MA)

Öne Çıkanlar